Love me do Autumn Fair 5.10.2019 - Kaapelitehdas Helsinki

Vuoden Suomalainen Hääpukusuunnittelija 2018 on Heidi Tuisku!

Love me do järjesti syksyn Autumn Fairin yhteydessä 6.10.2018 Helsingin Kaapelitehtaalla Vuoden Hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt kolmatta kertaa. Kilpailun voitti Heidi Tuisku, joka teki hattutempun ja voitti paitsi koko kisan tuomaristoäänillä ja pisteillä, myös median suosikin sekä yleisön suosikin tittelit. Kunniakirjalla kilpailussa palkittiin Anna Lindh.

Finalistit esittelivät mallistonsa lokakuun tapahtumassamme omassa häämuotinäytöksessään. Näytöksessä nähtiin monipuolinen kattaus eleganssia, minimalistista ja näyttävää tyyliä, huikeita yksityiskohtia ja leikkauksia, liehuvia helmoja sekä lahkeita. Tuomaristo arvioi pukuja etukäteen lähetetyn materiaalin, muotinäytöksen, sekä paikan päällä tapahtuvan pukuihin tutustumisen perusteella.

Kilpailun tavoitteena on nostaa kotimaisia taitavia ja tuoreita pukusuunnittelijoita ja kokeneita ammattilaisia esille, tarjota heille näkyvyyttä kotimaassa ja samalla kehittää alaa kansainväliseen suuntaan. Tämän vuoden kilpailun erityinen teema oli ekologisuus, näkyi esimerkiksi käytetyissä materiaaleissa, valmistusprosessin tehokkuudessa ja valmiiden pukujen kestävyyteen panostamisena.

  

Kilpailun voittaja Heidi Tuisku on alan rautainen ammattilainen ja todellinen hääpukujen supertähti. Hän on opiskellut ensin pukuompelijaksi, ja edelleen ompelijamestariksi, aloittaen hääpukujen suunnittelun 2008. Ensimmäinen virallinen oma mallisto The E Collection syntyi 2015. Heidin pukujen tyyli vaihtelee romanttisesta boheemista moderniin ja näyttävään, yleisilme pysyy kuitenkin aina pääpainoltaan modernina. Oman mallistonsa lisäksi Heidi valmistaa vuosittain kymmeniä mittatilauspukuja. Heidin määrätietoinen työ ja laaja osaaminen hääpukubisneksessä on tehnyt hänestä valovoimaisen suomalaisen hääpukusuunnittelijan.

Kisan lähtökohta oli Heidille materiaalipainotteinen. Hän valitsi kisaan kolme samasta materiaalista tehtyä pukua, jotka edustavat parhaiten häntä suunnittelijana sekä osoittavat että samasta päämateriaalista voi saada aikaiseksi täysin keskenään erilaisia pukuja. Ekologisuus on Heidille niin vahvasti läsnä suunnittelu- ja valmistusvaiheissa kuin mahdollista; puvun materiaalien valinta, leikkaus, kierrätys ja huolto ovat asioita, joita mietitään tarkkaan suunnittelijan arjessa.

Heidi kertoo itse kisaprosessistaan seuraavasti. "Valmistelin uutta mallistoa jo edellisvuoden syksystä asti ja sainkin rauhassa ja ajan kanssa hiottua puvut täydellisyyttä hipoviksi. Tuntui todella hyvältä, että pitkäjänteinen työstäminen ja loppuun asti mietityt yksityiskohdat huomioitiin niin monelta taholta. Tietyllä tasolla osasin odottaa että nyt olisi se oikea aika ja mahdollisuudet voittoon, sillä uusin mallisto on todellakin parasta mitä olen tähän asti tehnyt. Mutta ikinä ei voi tietää mitä muut suunnittelijat ovat tehneet ja kuka lopulta nostetaan korkeimmalle pallille. Eniten lopputuloksessa kuitenkin yllätti se, että jokainen mahdollinen taho nosti sen oman mallistoni parhaaksi. Vaikka kilpailun voitto on ehdottomasti makein palkinto kaikista, on sillä yleisöäänestyksen voitolla ehdottomasti iso merkitys, sillä teen kuitenkin pukuja aina ensisijaisesti morsiamille, en tuomareille tai medialle. Tulevaisuus näyttää, miten korkealle tästä nyt lähdetään lentoon."

Tuomaristo arvosti Heidi Tuiskun kilpailumalliston yhtenäisyyttä. Malliston kuvailtiin olevan kaupallinen ja moderni. Lisäksi mallistosta huokui Heidi Tuiskun kypsyys suunnittelijana.

  

Kunniakirjalla palkittu Anna Lindh on hänkin vaatetusalan kokenut konkari! Hänellä on jo yli 20 vuoden kokemus pukujen suunnittelusta ja valmistamisesta, sekä pukuompelijan ja vestonomin koulutus. Anna perusti oman brändinsä 14 vuotta sitten ja suunnittelee ja valmistaa hää-, ilta-, ja juhlapukuja asiakkaan toiveiden ja mittojen mukaan. Yritys myös stailaa ja tekee korjauksia, sekä tarjoaa suunnittelu- ja kaavoituspalveluja. Annan tyyli on kehittynyt hänen laajan ammatillisen taustansa ja kansainvälisten juuriensa perusteella. Pukujen tyyli on yksinkertainen, klassinen, mutta mukana on myös aavistus blingiä. Pukujen vahvuus on muunneltavuus, asiakkaan toiveiden mukaan näyttävyydestä, sekä jatkokäytön mahdollistamiseksi. Anna kertoo, että kilpailumallisto on suunniteltu hänen mummolassaan USA:ssa, kaiken blingin, positiivisuuden ja rakkauden keskellä.

Annan mallistossa tuomaristo arvosti erityisesti skandinaavisuutta. Mallisto oli yhtenäinen kokonaisuus, jossa puvut olivat ajanhenkeen sopivan minimalistiset. Tuomaristoa miellytti moderni sekä tuore toteutus.

Palkinnot
Voittaja saa tittelin Vuoden Hääpukusuunnittelija 2018. Kilpailun sponsorit ja yhteistyökumppanit tarjoavat oman tukensa voittajalle näkyvyyden takaamiseksi kotimaassa.

Voittanut suunnittelija

  • saa näytteilleasettajapaikan Suomen suurimmilla häämessuilla Love me do -häätapahtumassa 19.-20.1.2019 Helsingin Kaapelitehtaalla (arvo n. 1000€)
  • saa bannerin sivustolle lovemedo.fi vuodeksi kohtaan 'We heart these peeps' (arvo 600€)
  • saa esittelyartikkelin sivustolle lovemedo.fi
  • saa mainospaketin Suomen ensimmäiseen online-hääoppaaseen Hää- ja juhlaideasivusto amoriini.comiin, sisältäen bannerin (arvo 1000€)
  • saa esittelyartikkelin Suomen merkittävimmän häälehden Häät.fi:n onlinepalveluun
  • saa max. 20 kpl pukuja esittelyyn Häät.fi:n Hääpukukoneeseen vuodeksi (arvo 1950€)
  • pääsee keväällä 2019 esittelemään pukujaan Saksassa pidettäville Euroopan häämuotiviikoille, eli European Bridal Week -ammattilaismessuille, jossa valmistajat, sisäänostajat ja alan media kautta maailman kohtaavat (arvo n. 4000€)Suomen suurin häämessutapahtuma Love me do Helsingin Kaapelitehtaalla
Winter Fair 19.-20.1.2019 la klo 10-17 & su 10-16
Liput tammikuun messuille (ovelta) 7€/hlö, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa.
Uutiskirjeen tilaajat pääsevät messuille sisään omaa pikalinjaa pitkin!
Lämpimästi tervetuloa!

Ohh the fun we’re gonna have! 

Arikkelin kuvat: Arto Jaatinen

Follow us:
Love me do Uutiskirje
Love me do Autumn Fair
LMD Facebook
LMD Instagram