Love me do Autumn Fair 7.10.2017 - Kaapelitehdas Helsinki

Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija 2017


Image Henri Juvonen

Love me do järjestää syksyn Autumn Fairin yhteydessä 7.10.2017 Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt toista kertaa. Viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetyn suunnittelijakilpailun voitti Aurora Raiskinen, jonka puvut tekivät vaikutuksen tuomaristoon laadukkaan käsityön ja suunnittelijan selkeän ja uniikin vision, sekä hyvän toteutuksen ansiosta. Lisää ensimmäisestä Vuoden suomalaisesta hääpukusuunnittelijasta ja käydystä kilpailusta voit luke täältä.

Kilpailun tarkoitus on nostaa kotimaisia pukusuunnittelijoita esille ja viedä suomalaista häämuodin osaamista maailmalle. Etsimme uusia, taitavia ja tuoreita nimiä suomalaisen pukusuunnittelun kartalle ja samalla kokeneita ammattilaisia suomalaisen hää- ja juhlapukusuunnittelun lähettiläiksi maailmalle. Me haluamme kohottaa kotimaisen hääpukusuunnittelun arvostusta ja tasoa, sekä antaa suunnittelijoille ja kotimaiselle käsityölle sen ansaitseman paikan parrasvaloissa!


Image Hanna Aav

Palkinnot ja tuomaristo
Voittaja saa tittelin Vuoden Suomalainen Hääpukusuunnittelija 2017, ja hänet esitellään eri hääalan medioissa. Voittanut suunnittelija pääsee huhtikuussa 2018 esittelemään pukujaan Saksassa pidettäville Euroopan häämuotiviikoille, eli European Bridal Week -ammattilaismessuille, jossa valmistajat, sisäänostajat ja alan media kautta maailman kohtaavat. Voittajalla on ainutkertainen mahdollisuus päästä kutsuttuna ammattilaisten messuille esittelemään omaa brändiään ja osaamistaan, sekä verkostoitumaan koko maailman hää- ja juhla-alan ihmisten kanssa. Yleiset kriteerit näytteilleasettajille European Bridal Weekille ovat kovat, joten vaikka kuka tahansa alalla toimiva yrittäjä voi siellä vierailla messukävijänä, harva pienempi yritys koskaan saa mahdollisuutta esitellä töitään vastaavilla messuilla näytteilleasettajana. Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija saa messuilla nimensä suurten, tunnettujen ja kunnioitettujen merkkipukuvalmistajien rinnalle. European Bridal Weekin voittajalle tarjoama markkinointi on kullanarvoista.

Tuomaristo koostuu arvovaltaisesta raadista hää-, muoti- ja media-alan eri osaajia, tuomariston nimet julkaistaan myöhemmin.

Hakuaika Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija 2017 -kilpailuun on 8.5.-12.6.
Kilpailu on avoin kaikille kriteerit täyttäville pukusuunnittelijoille; osallistujan tulee toimia ammatikseen alalla, ja pukujen tulee olla itse suunniteltuja. Pukujen tulee olla valmistettu kotimaassa tai Euroopassa. Työn laadun tulee olla kilpailun arvolle sopiva.

Kukin osallistuja esittää kilpailussa kolme uniikkia pukua. Tuomaristo kiinnittää arvostelussa huomiota seuraaviin asioihin: teknisen työn laatu, istuvuus, innovatiivisuus ja visuaalisen ilmeen ajankohtaisuus, sekä kaupallisuus.

Tuomaristo pyytää osallistujia miettimään myös vaihtoehtoisia lähtökohtia hääpuvulle, malliston sisältä voi löytyä morsiuspuku perinteisiin kirkkohäihin, mutta yhtälailla häihin, joissa vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa; maistraatissa tai esimerkiksi juhlapaikalla. Tuomaristo toivoo pukujen edustavan erilaisia morsiamia, siten, että mallisto on kuitenkin yhtenäinen ja suunnittelijan työn jälki tunnistettava. Erityistä huomiota kiinnitetään myös siihen, että puvut ovat ajankohtaisia ja antavat uusi näkökulmia, mutta ovat edelleen kaupallisesti vahvoja. Suunnitellessasi kokonaisuutta, mieti myös kilpailumallistosi eheyttä.

Hae kilpailuun lähettämällä sähköpostitse hakemus osoitteeseen hello(at)lovemedo.fi
Liitä hakemukseen

  • linkki kotisivuillesi, tai sivuille, joista pääsee katsomaan töitäsi
  • vapaamuotoinen, lyhyt kertomus urastasi pukusuunnittelijana
  • tavoitteesi pukusuunnittelijana

Hakuaika päättyy 12.6.2017. Valituille kilpailijoille ilmoitetaan heti määräajan jälkeen valinnasta. Kilpailuun osallistuvien tulee lähettää kisapuvuista hyvälaatuiset kuvat tuomariston esikatselua varten 1.8.2017 mennessä järjestäjälle. Muilta, kuin syksyn tapahtumassa näytteilleasettajina olevilta osallistujilta peritään 200€ + alv osallistumismaksu kilpailukulujen kattamiseksi.