Love me do Autumn Fair 6.10.2018 - Kaapelitehdas Helsinki

Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija 2017

VUODEN SUOMALAINEN HÄÄPUKUSUUNNITTELIJA -KILPAILUN FINALISTIT ON VALITTU!
Kilpailuun haki kymmeniä pukusuunnittelijoita ja ompelijoita, me Love me do:ssa olimme onnellisen yllättyneitä siitä kuinka sana kilpailusta on viime vuodesta levinnyt eteenpäin ja kuinka hieno taso hakijoissa oli! Finaaliin valittiin 10 suunnittelijaa, tuomariston päätös perustui esitettyyn kokemukseen, taitoihin, tulevaisuuden tavoitteisiin ja kykyyn tuottaa ehjä mallisto. Finalistit on esitelty alla.


Photo Henri Juvonen

Love me do järjestää syksyn Autumn Fairin yhteydessä 7.10.2017 Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt toista kertaa. Viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetyn suunnittelijakilpailun voitti Aurora Raiskinen, jonka puvut tekivät vaikutuksen tuomaristoon laadukkaan käsityön ja suunnittelijan selkeän ja uniikin vision, sekä hyvän toteutuksen ansiosta. Lisää ensimmäisestä Vuoden suomalaisesta hääpukusuunnittelijasta ja käydystä kilpailusta voit luke täältä.

Kilpailun tarkoitus on nostaa kotimaisia pukusuunnittelijoita esille ja viedä suomalaista häämuodin osaamista maailmalle. Etsimme uusia, taitavia ja tuoreita nimiä suomalaisen pukusuunnittelun kartalle ja samalla kokeneita ammattilaisia suomalaisen hää- ja juhlapukusuunnittelun lähettiläiksi maailmalle. Me haluamme kohottaa kotimaisen hääpukusuunnittelun arvostusta ja tasoa, sekä antaa suunnittelijoille ja kotimaiselle käsityölle sen ansaitseman paikan parrasvaloissa!


Image Hanna Aav

FINALISTIT OVAT (satunnaisessa järjestyksessä):

Heidi Tuisku

Image Dominika Montonen-Koivisto

Heidi Tuisku on hääpukeutumisen piinkova ammattilainen, joka on ommellut 17-vuotiaasta saakka. Hän on työskennellyt opiskelujen ohessa hääpukuliikkeissä ja nähnyt alan monet puolet. 2013 Heidi otti askeleen eteenpäin ryhtyen yrittäjäksi, ja on pyörittänyt mittatilausompeluun keskittyvää Ateljé Tuhkimotarinaa siitä lähtien. Heidin tyyli on tunnistettava ja uniikki, ja hän onkin saanut uskollisen asiakaskunnan, jonka toiveet hän aina ammattitaitoisesti täyttää.
www.heidituisku.net

Anni Toivanen


Image Dominika Montonen-Koivisto

Anni Toivanen on toiminut pukusuunnittelijana ja -ompelijana neljä vuotta ja on löytänyt nopeasti oman tyylinsä, joka luottaa selkeisiin linjoihin ja yksinkertaisen kauniisiin materiaaleihin. Anni haluaa luoda pukuja, jotka kunnioittavat naiseutta ja saavat kantajansa tuntemaan jumalattarilta.
www.tinnadesigns.fi 

Hanna Talsi

Hanna Talsi päätyi alalle 'sattumalta', mutta on löytänyt kutsumuksensa hää- ja juhlapukujen maailmasta. Hannan Ruoste Design on ollut olemassa n. kaksi vuotta, ja ompelimossa syntyy linjoiltaan puhtaita, yksinkertaisen kauniita pukuja, joissa on mielenkiintoisia, kauniita yksityiskohtia.

Suvi Leinonen

Suvi Leinonen on hääpukusuunnittelun kapinallinen, joka omalla vahvalla tyylillään luo ainutlaatuisia pukuja morsiamille, jotka eivät halua välttämättä ihan perusmekkoa. Suvilta luonnistuu perinteisen kaunis hääpuku siinä missä vaikkapa punkrock-morsiamen unelmien täyttymys.
SuviMorsian

Terhi Löfman

Terhi Löfman on lapsesta saakka 'asunut' ompelimossa. Hänellä on hyvin vahva ompelutausta, joka näkyy hänen suunnittelemissaan puvuissa kauniina materiaalin työstönä ja klassisina linjoina. Terhin morsian on herkkä, mutta moderni Jane Austen -neito. Hänen ateljeestaan löytyvät myös itse suunnitellut ja tehdyt asusteet ja hiuskorut.
www.ateljeeaaria.fi

Irina Rogusina

Irina Rogusina on pukuompelija-mestari, joka on elänyt ja hengittänyt ompelijan elämää ja ihan lapsesta saakka. Hänen tavoitteenaan on luoda muodikkaita asuja, jotka trendikkyyden lisäksi ovat harmoniassa kantajansa kanssa. Asiakkaan persoona ja toiveet ovat Irinan suunnittelun lähtökohtia. 
Pukuompelija Irina

Katariina Tuttavainen

Katariina Tuttavainen on tehnyt ensimmäiset korsettinsa jo yläkouluikäisenä, ja ompelun maailma veikin hänet mennessään artesaanikouluun. Katariinan vankka pohja ompelussa ja korsettityöskentelyssä ovat loistava pohja hääpukusuunnitteluun, joka on hänen tuorein aluevaltauksensa. Katariinan suunnittelemat hää- juhla- ja esiintymisasut ovat vintagehenkisiä, näyttäviä ja romanttisia, sekä hyvin tekijänsä tunnistavia, uniikkeja kaunottaria.
Ilmatar Corsetry & Couture

Ira Kostoulas

Ira Kostoulas on kokenut hääpukeutumisen ammattilainen, joka on ennen yrityksen perustamistaan kiertänyt töissä useissa liikkeissä ja hääpukeutumisen tunnettujen ammattilaisten opeissa. Iran juuret Suomessa ja Kreikassa näkyvät, hänen visionsa on tuoda esiin jumalatar pukunsa kantajassa.
Atelje Hera

Riikka Mellin

Riikka Mellin on turkulainen ompelija/suunnittelija, jonka puvut ovat omistajiensa luottovaatteita, siinä missä juhlahetkien kohottajia. Kevyt rento eleganssi, ns. fresh chic, on Riikan malliston kantavana ajatus. Ajaton fiilis ja klassisen kauniit siluetit takaavat, että puvut ovat ajankohtaisia vielä vuosien päästä.
Butik Lilian

Katariina Karppinen

Katariina Karppinen on niin ikään hääalan rautainen ammattilainen. Oulussa Morsiusateljee Katariinaa pyörittävä suunnittelija luo myös omaa mallistoaan Sis Idman. Laaja mallisto on luotu kotimaiselle morsiamelle ja se kelpaa myös vertailussa mille tahansa ulkomaiselle hääpukutalolle. 

Love me do toivottaa kaikille finalisteille onnea matkaan, emme malta odottaa upeita luomuksia, jotka nähdään häätapahtuman lavalla 7.10.2017 Helsingin Kaapelitehtaalla!

Palkinnot ja tuomaristo
Voittaja saa tittelin Vuoden Suomalainen Hääpukusuunnittelija 2017, ja hänet esitellään eri hääalan medioissa. Voittanut suunnittelija pääsee huhtikuussa 2018 esittelemään pukujaan Saksassa pidettäville Euroopan häämuotiviikoille, eli European Bridal Week -ammattilaismessuille, jossa valmistajat, sisäänostajat ja alan media kautta maailman kohtaavat. Voittajalla on ainutkertainen mahdollisuus päästä kutsuttuna ammattilaisten messuille esittelemään omaa brändiään ja osaamistaan, sekä verkostoitumaan koko maailman hää- ja juhla-alan ihmisten kanssa. Yleiset kriteerit näytteilleasettajille European Bridal Weekille ovat kovat, joten vaikka kuka tahansa alalla toimiva yrittäjä voi siellä vierailla messukävijänä, harva pienempi yritys koskaan saa mahdollisuutta esitellä töitään vastaavilla messuilla näytteilleasettajana. Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija saa messuilla nimensä suurten, tunnettujen ja kunnioitettujen merkkipukuvalmistajien rinnalle. European Bridal Weekin voittajalle tarjoama markkinointi on kullanarvoista.

Lisäksi voittaja saa seuraavilta Love me do -häämessuilta 20.-21.1.2018 maksuttoman näytteilleasettajapaikan, ja näin voimme osaltamme tukea kotimaista osaamista ja käsityötä.

Tuomaristo koostuu arvovaltaisesta raadista hää-, muoti- ja media-alan eri osaajia
Mukana tuomariston paneelissa istuvat European Bridal Weekin johtaja Andrew Lookman, Häät-lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, muoti- ja kulttuuritoimittaja Sami Sykkö, pukusuunnittelija ja ensimmäinen Vuoden Suomalainen Hääpukusuunnittelija -kilpailun voittaja Aurora Raiskinen, Suomen vanhimman online-hääoppaan amoriini.comin tuottaja Johanna Merinen, sekä Love me do:n toimitusjohtaja Nonna Sjöberg.Kilpailuun osallistujille annettiin seuraavia ohjeita:
Kilpailu on avoin kaikille kriteerit täyttäville pukusuunnittelijoille; osallistujan tulee toimia ammatikseen alalla, ja pukujen tulee olla itse suunniteltuja. Pukujen tulee olla valmistettu kotimaassa tai Euroopassa. Työn laadun tulee olla kilpailun arvolle sopiva.

Kukin osallistuja esittää kilpailussa kolme uniikkia pukua. Tuomaristo kiinnittää arvostelussa huomiota seuraaviin asioihin: teknisen työn laatu, istuvuus, innovatiivisuus ja visuaalisen ilmeen ajankohtaisuus, sekä kaupallisuus.

Tuomaristo pyytää osallistujia miettimään myös vaihtoehtoisia lähtökohtia hääpuvulle, malliston sisältä voi löytyä morsiuspuku perinteisiin kirkkohäihin, mutta yhtälailla häihin, joissa vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa; maistraatissa tai esimerkiksi juhlapaikalla. Tuomaristo toivoo pukujen edustavan erilaisia morsiamia, siten, että mallisto on kuitenkin yhtenäinen ja suunnittelijan työn jälki tunnistettava. Erityistä huomiota kiinnitetään myös siihen, että puvut ovat ajankohtaisia ja antavat uusi näkökulmia, mutta ovat edelleen kaupallisesti vahvoja. Suunnitellessasi kokonaisuutta, mieti myös kilpailumallistosi eheyttä.