Love me do Autumn Fair 6.10.2018 - Kaapelitehdas Helsinki

Vuoden hääpukusuunnittelija 2018

VUODEN HÄÄPUKUSUUNNITTELIJA 2018 -KILPAILUN HAKU ON PÄÄTTYNYT!
Julkaisemme kymmenen kilpailun finalistia tässä artikkelissa heinäkuun aikana.


Love me do järjestää syksyn Autumn Fairin yhteydessä 6.10.2018 Helsingin Kaapelitehtaalla Vuoden Hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt kolmatta kertaa.

Kilpailun tavoite on nostaa kotimaisia pukusuunnittelijoita esille, tarjota heille näkyvyyttä kotimaassa ja samalla kehittää alaa kansainväliseen suuntaan. Etsimme uusia, taitavia ja tuoreita nimiä suomalaisen pukusuunnittelun kartalle ja samalla kokeneita ammattilaisia suomalaisen hää- ja juhlapukusuunnittelun lähettiläiksi maailmalle. Me haluamme kohottaa suomalaisen hääpukusuunnittelun arvostusta ja tasoa, sekä antaa suunnittelijoille ja kotimaiselle käsityölle sen ansaitseman paikan parrasvaloissa!

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä hakemuksen sähköpostitse 25.6.2018 mennessä. Ks. ohjeet alta.

Itse kilpailu käydään Love me do -häämessutapahtumassa 6.10.2018, jossa finalistit esittelevät mallistonsa omassa häämuotinäytöksessään. Tuomaristo arvioi pukuja etukäteen lähetetyn materiaalin, muotinäytöksen, sekä paikan päällä tapahtuvan pukuihin tutustumisen perusteella. Vuoden 2018 kilpailun erityisenä teemana on vastuulliset valinnat ja kestävän kulutuksen tuotanto.

Kilpailussa valitaan voittajan lisäksi ensimmäistä kertaa myös yleisön ja median suosikit!

Voittaja ja kunniamainitut julkistetaan samana päivänä, tapahtuman aikana.Palkinnot ja tuomaristo
Voittaja saa tittelin Vuoden Hääpukusuunnittelija 2018. Kilpailun sponsorit ja yhteistyökumppanit tarjoavat oman tukensa voittajalle näkyvyyden takaamiseksi kotimaassa. 

Voittanut suunnittelija

  • saa näytteilleasettajapaikan Suomen suurimmilla häämessuilla Love me do -häätapahtumassa 19.-20.1.2019 Helsingin Kaapelitehtaalla (arvo n. 1000€)
  • saa bannerin sivustolle lovemedo.fi vuodeksi kohtaan 'We heart these peeps' (arvo 600€)
  • saa esittelyartikkelin sivustolle lovemedo.fi
  • saa mainospaketin Suomen ensimmäiseen online-hääoppaaseen Hää- ja juhlaideasivusto amoriini.comiin, sisältäen bannerin (arvo 1000€)
  • saa esittelyartikkelin Suomen merkittävimmän häälehden Häät.fi:n onlinepalveluun
  • saa max. 20 kpl pukuja esittelyyn Häät.fi:n Hääpukukoneeseen vuodeksi (arvo 1950€)
  • pääsee keväällä 2019 esittelemään pukujaan Saksassa pidettäville Euroopan häämuotiviikoille, eli European Bridal Week -ammattilaismessuille, jossa valmistajat, sisäänostajat ja alan media kautta maailman kohtaavat (arvo n. 4000€)

Voittaja saa näin kattavasti kotimaista näkyvyyttä, joka on ensiarvoisen tärkeää yrityksen myynnin kasvattamiseksi ja oman brändin kehittämiseksi. Tämän lisäksi voittajalla on ainutkertainen mahdollisuus päästä kutsuttuna ammattilaisten messuille esittelemään omaa brändiään ja osaamistaan, sekä ennen kaikkea inspiroitumaan, tutustumaan ja verkostoitumaan koko maailman hää- ja juhla-alan ihmisten kanssa. Vuoden Hääpukusuunnittelija saa messuilla nimensä suurten, tunnettujen ja kunnioitettujen merkkipukuvalmistajien rinnalle ja näköalanpaikan siihen, kuinka hääpukuja maailmalla myydään ja ostetaan - ja mitä yrityksen kansainvälistymiseen tarvitaan. European Bridal Weekin, sekä kotimaisten toimijoiden tuki ja voittajalle tarjoama markkinointi ja opastus on kullanarvoista.

Tuomaristo koostuu arvovaltaisesta raadista hää-, muoti- ja media-alan eri osaajia
Mukana tuomariston paneelissa istuvat
European Bridal Weekin johtaja Andrew Lookman
Häät-lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki
suomalaisen juhlapukeutumisen eturivin suunnittelija, taiteilija Anne-Mari Pahkala
muodin ja etiketin asiantuntija, kirjailija Mirva Saukkola
pukuompelija-mestari ja Vuoden Hääpukusuunnittelija 2017 -kilpailun voittaja Irina Rogusina
Hää- ja juhlaideasivusto amoriini.comin tuottaja Johanna Merinen
sekä Love me do:n toimitusjohtaja Nonna SjöbergOhjeita kilpailuun hakeville:
Kilpailu on avoin kaikille kriteerit täyttäville pukusuunnittelijoille; osallistujan tulee toimia ammatikseen alalla, ja pukujen tulee olla itse suunniteltuja. Pukujen tulee olla valmistettu kotimaassa tai Euroopassa. Työn laadun tulee olla kilpailun arvolle sopiva.

Kukin osallistuja esittää kilpailussa kolme uniikkia pukua. Tuomaristo kiinnittää arvostelussa huomiota seuraaviin asioihin: teknisen työn laatu, istuvuus, innovatiivisuus ja visuaalisen ilmeen ajankohtaisuus, sekä kaupallisuus. Pyydämme osallistujia kiinnittämään huomiota, että mallisto on ehjä ja vaikkakin kolme pukua voivat olla erilaisia, yhdessä mallistoa kannattelee joku yhteinen punainen lanka.

Tuomaristo pyytää osallistujia miettimään myös vaihtoehtoisia lähtökohtia hääpuvulle, malliston sisältä voi löytyä morsiuspuku perinteisiin kirkkohäihin, mutta yhtälailla häihin, joissa vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa; maistraatissa tai esimerkiksi juhlapaikalla. Tuomaristo toivoo pukujen edustavan erilaisia morsiamia, siten, että mallisto on kuitenkin yhtenäinen ja suunnittelijan työn jälki tunnistettava. Tuomaristo laittaa erityisen painoarvon sille, että pukujen design on tuoretta ja puvut ovat siten innovatiivisia, mutta edelleen kaupallisesti vahvoja. 

Vuoden 2018 kilpailun erityisenä teemana on vastuulliset valinnat ja kestävän kulutuksen tuotanto. Kilpailijoita pyydetään ottamaan tämä huomioon töissään jollain tavalla.

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostitse 25.6.2018 mennessä.
Järjestäjä valitsee hakemuksien joukosta finalistit, jotka kutsutaan esittämään kilpailupuvut 6.10.2018 finaaliin Love me do -häämessutapahtumaan Helsingin Kaapelitehtaalle. Finalisteja pyydetään toimittamaan lisämateriaalia, mm. painokelpoiset kuvat kilpailupuvuista ennen itse finaalia, 15.8.2018 mennessä

Kilpailuun osallistuminen on niille valituille finalisteille maksutonta, jotka ovat jo tapahtumassa näytteilleasettajina. Muilta osallistujilta peritään 250€ (+ alv) osallistumismaksu, jolla katetaan kilpailun kuluja.

Viime vuoden voittaja, Vuoden Hääpukusuunnittelija 2017 Irina Rogusina on pukuompelija-mestari, joka on elänyt ja hengittänyt ompelijan elämää ja ihan lapsesta saakka. Hänen tavoitteenaan on luoda muodikkaita asuja, jotka trendikkyyden lisäksi ovat harmoniassa kantajansa kanssa. Asiakkaan persoona ja toiveet ovat Irinan suunnittelun lähtökohtia. Irina vakuutti tuomariston huikeilla teknisillä taidoillaan, täydellisellä viimeistelyllä, istuvuudella ja erottuvalla tyylillään. Voit lukea lisää Irinan voitosta täältä.

"Vuosi sitten minulla oli aivan mahtava mahdollisuus osallistua Love me do:n järjestämään Vuoden Hääpukusuunnittelija -kilpailuun. Itse hääpukumalliston suunnittelu- ja toteuttamisprosessi oli hyvin mielenkiintoinen ja hauska.

Kilpailun voittajana minä sain mahdollisuuden osallistua yhteen Euroopan suurista ammattilaisille suunnatuista häätapahtumista Saksassa. Tapahtuma teki minun elämääni suuren vaikutuksen. Sain paljon inspiraatiota, ideoita, positiivista palautetta, höydyllisiä kontakteja ja käytännöllisiä neuvoja. Sain selkeämmän vision siitä, mitä teen oikein ja mihin pyrin. Minun toiveeni ja mahdollisuuteni saivat uudet siivet.

Uskon, että jatkossa minua odottaa paljon uusia mielenkiintoisia, kauniita ja ihania mahdollisuuksia - toivon kaikille suomalaisille hääpukusuunnittelijoille samaa!"

~ Irina Rogusina ~


Syksyllä 2016 ensimmäistä kertaa järjestetyn suunnittelijakilpailun voitti Aurora Raiskinen, jonka puvut tekivät vaikutuksen tuomaristoon laadukkaan käsityön ja suunnittelijan selkeän ja uniikin vision, sekä hyvän toteutuksen ansiosta. Lisää ensimmäisestä Vuoden suomalaisesta hääpukusuunnittelijasta ja käydystä kilpailusta voit lukea täältä.