Love me do Autumn Fair 5.10.2019 - Kaapelitehdas Helsinki

Vuoden hääpukusuunnittelija 2019

VUODEN HÄÄPUKUSUUNNITTELIJA 2019 -KILPAILUN HAKU ON AUKI!

Love me do järjestää syksyn Autumn Fairin yhteydessä 5.10.2019 Helsingin Kaapelitehtaalla Vuoden Hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt neljättä kertaa.

Kilpailun tavoite on nostaa kotimaisia pukusuunnittelijoita esille, tarjota heille näkyvyyttä kotimaassa ja samalla kehittää alaa kansainväliseen suuntaan. Etsimme uusia, taitavia ja tuoreita nimiä suomalaisen pukusuunnittelun kartalle ja samalla kokeneita ammattilaisia suomalaisen hää- ja juhlapukusuunnittelun lähettiläiksi maailmalle. Me haluamme kohottaa suomalaisen hääpukusuunnittelun arvostusta ja tasoa, sekä antaa suunnittelijoille ja kotimaiselle käsityölle sen ansaitseman paikan parrasvaloissa!

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä hakemuksen sähköpostitse 12.5.2019 mennessä. Ks. ohjeet alta.

Itse kilpailu käydään Love me do -häämessutapahtumassa 5.10.2019, jossa finalistit esittelevät mallistonsa omassa häämuotinäytöksessään. Tuomaristo arvioi pukuja etukäteen lähetetyn materiaalin, muotinäytöksen, sekä paikan päällä tapahtuvan pukuihin tutustumisen perusteella. 

Kilpailussa valitaan voittajan lisäksi myös yleisön ja median suosikit. Voittaja ja kunniamainitut julkistetaan samana päivänä, tapahtuman aikana.Palkinnot ja tuomaristo
Voittaja saa tittelin Vuoden Hääpukusuunnittelija 2019. Kilpailun sponsorit ja yhteistyökumppanit tarjoavat oman tukensa voittajalle näkyvyyden takaamiseksi kotimaassa. 

Voittanut suunnittelija

  • saa näytteilleasettajapaikan Suomen suurimmilla häämessuilla Love me do -häätapahtumassa 18.-19.1.2020 Helsingin Kaapelitehtaalla (arvo n. 1000€)
  • saa bannerin sivustolle lovemedo.fi vuodeksi kohtaan 'We heart these peeps' (arvo 600€)
  • saa esittelyartikkelin sivustolle lovemedo.fi
  • saa mainospaketin Suomen ensimmäiseen online-hääoppaaseen Hää- ja juhlaideasivusto amoriini.comiin, sisältäen bannerin (arvo 1000€)
  • saa esittelyartikkelin Suomen merkittävimmän häälehden Häät.fi:n onlinepalveluun
  • saa max. 20 kpl pukuja esittelyyn Häät.fi:n Hääpukukoneeseen vuodeksi (arvo 1950€)
  • pääsee keväällä 2020 esittelemään pukujaan Saksassa pidettäville Euroopan häämuotiviikoille, eli European Bridal Week -ammattilaismessuille, jossa valmistajat, sisäänostajat ja alan media kautta maailman kohtaavat (arvo n. 4000€) TAI halutessaan näytteilleasettajapaikan Taorminaan, Sisiliaan Sposa Sicilia -häämessuille syksyllä 2020, joka on kuluttajille suunnattu B2C häämessutapahtuma.

Voittaja saa näin kattavasti kotimaista näkyvyyttä, joka on ensiarvoisen tärkeää yrityksen myynnin kasvattamiseksi ja oman brändin kehittämiseksi. Tämän lisäksi voittajalla on ainutkertainen mahdollisuus päästä kutsuttuna joko ammattilais- tai kuluttajamessuille esittelemään omaa brändiään ja osaamistaan, sekä ennen kaikkea inspiroitumaan, tutustumaan ja verkostoitumaan koko maailman hää- ja juhla-alan ihmisten kanssa. Vuoden Hääpukusuunnittelija saa ammattilaismessuilla nimensä suurten, tunnettujen ja kunnioitettujen merkkipukuvalmistajien rinnalle ja näköalanpaikan siihen, kuinka hääpukuja maailmalla myydään ja ostetaan - ja mitä yrityksen kansainvälistymiseen tarvitaan. Tai vaihtoehtoisesti voittaja pääsee esittelemään mallistoaan uusille potentiaalisille asiakkaille Italiaan, ja samalla verkostoitumaan paikallisten osaajien ja Eurooppalaisten sidosryhmien kanssa. European Bridal Weekin, sekä kotimaisten toimijoiden tuki ja voittajalle tarjoama markkinointi ja opastus on kullanarvoista.

Tuomaristo koostuu arvovaltaisesta raadista hää-, muoti- ja media-alan eri osaajia
Mukana tuomariston paneelissa istuvat
European Bridal Weekin johtaja Andrew Lookman
Häät-lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki
muotoilija ja vaatesuunnittelija Katri Niskanen
muodin ja etiketin asiantuntija, kirjailija Mirva Saukkola
Vuoden Hääpukusuunnittelija 2018 -kilpailun voittaja Heidi Tuisku
Hää- ja juhlaideasivusto amoriini.comin tuottaja Johanna Merinen
sekä Love me do:n toimitusjohtaja Nonna SjöbergOhjeita kilpailuun hakeville:
Kilpailu on avoin kaikille kriteerit täyttäville pukusuunnittelijoille; osallistujan tulee toimia ammatikseen alalla, ja pukujen tulee olla itse suunniteltuja. Pukujen tulee olla valmistettu kotimaassa tai Euroopassa. Työn laadun tulee olla kilpailun arvolle sopiva.

Vuoden 2019 kilpailun erityinen teema on kehopositiivisuus - body positivity
Morsiamia on kaiken kokoisia, mallisia, ikäisiä, tyylisiä... Valitsemalla tämän teeman haluamme juhlistaa yksilöllisyyttä, ja omalta osaltamme jatkaa sillä tavallistamisen tiellä, että kaikki koot ovat normaaleja. Muotinäytöksissä nähtävien 'mallikokojen' ulkopuolella olevien kokojen saatavuuden ja esittelyn tulee olla normi, ei erikoisuus. Samalla voimme korostaa sitä, että tilaamalla puvun suoraan suunnittelijalta, sen saa juuri itselleen sopivana.
Teeman mukaisesti pyydämme finalisteja esittelemään kilpailumallistossa vähintään yhden puvun, joka poikkeaa koosta 32-42.

Kukin osallistuja esittää kilpailussa kolme uniikkia, ennen julkaisematonta pukua. Tuomaristo kiinnittää arvostelussa huomiota seuraaviin asioihin: teknisen työn laatu, istuvuus, innovatiivisuus ja visuaalisen ilmeen ajankohtaisuus, sekä kaupallisuus. Pyydämme osallistujia kiinnittämään huomiota, että mallisto on ehjä ja vaikkakin kolme pukua voivat olla erilaisia, yhdessä mallistoa kannattelee joku yhteinen punainen lanka.

Tuomaristo pyytää osallistujia miettimään myös vaihtoehtoisia lähtökohtia hääpuvulle, malliston sisältä voi löytyä morsiuspuku perinteisiin kirkkohäihin, mutta yhtälailla häihin, joissa vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa; maistraatissa tai esimerkiksi juhlapaikalla. Tuomaristo toivoo pukujen edustavan erilaisia morsiamia, siten, että mallisto on kuitenkin yhtenäinen ja suunnittelijan työn jälki tunnistettava. Tuomaristo laittaa erityisen painoarvon sille, että pukujen design on tuoretta ja puvut ovat siten innovatiivisia, mutta edelleen kaupallisesti vahvoja. 

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostitse 12.5.2019 mennessä.
Järjestäjä valitsee hakemuksien joukosta finalistit, jotka kutsutaan esittämään kilpailupuvut 5.10.2019 finaaliin Love me do -häämessutapahtumaan Helsingin Kaapelitehtaalle. Finalisteja pyydetään toimittamaan lisämateriaalia, mm. painokelpoiset kuvat kilpailupuvuista ennen itse finaalia, 15.8.2019 mennessä

Kilpailuun osallistuminen on niille valituille finalisteille maksutonta, jotka ovat jo tapahtumassa näytteilleasettajina. Muilta osallistujilta peritään 250€ (+ alv) osallistumismaksu, jolla katetaan kilpailun kuluja.