Love me do Autumn Fair 5.10.2019 - Kaapelitehdas Helsinki

Vuoden Hääpukusuunnittelija 2018 -kilpailun finalistit

VUODEN HÄÄPUKUSUUNNITTELIJA 2018 -KILPAILUN FINALISTIT ON JULKAISTU!

Love me do järjestää syksyn Autumn Fairin yhteydessä 6.10.2018 Helsingin Kaapelitehtaalla Vuoden Hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt kolmatta kertaa.

Kilpailun tavoite on nostaa kotimaisia pukusuunnittelijoita esille, tarjota heille näkyvyyttä kotimaassa ja samalla kehittää alaa kansainväliseen suuntaan. Etsimme uusia, taitavia ja tuoreita nimiä suomalaisen pukusuunnittelun kartalle ja samalla kokeneita ammattilaisia suomalaisen hää- ja juhlapukusuunnittelun lähettiläiksi maailmalle. Me haluamme kohottaa suomalaisen hääpukusuunnittelun arvostusta ja tasoa, sekä antaa suunnittelijoille ja kotimaiselle käsityölle sen ansaitseman paikan parrasvaloissa!

Itse kilpailu käydään Love me do -häämessutapahtumassa 6.10.2018, jossa finalistit esittelevät mallistonsa omassa häämuotinäytöksessään. Tuomaristo arvioi pukuja etukäteen lähetetyn materiaalin, muotinäytöksen, sekä paikan päällä tapahtuvan pukuihin tutustumisen perusteella. Vuoden 2018 kilpailun erityisenä teemana on vastuulliset valinnat ja kestävän kulutuksen tuotanto.

Kilpailussa valitaan voittajan lisäksi ensimmäistä kertaa myös yleisön ja median suosikit!

Voittaja ja kunniamainitut julkistetaan heti finaalinäytöksen ja pisteidenlaskun jälkeen tapahtumapäivänä.

VUODEN HÄÄPUKUSUUNNITTELIJA 2018 -KILPAILUN FINALISTIT OVAT
Satunnaisessa järjestyksessäChristina Andree
Tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööriksi kouluttautunut Christina on opiskellut vaatetusta ja pukusuunnittelua niin kotimaassa, kuin muodin kuningasmaassa Ranskassakin. Oman yrityksensä ja brändinsä Christina on perustanut 2012, ja tekee monipuolisesti valmisvaatemallistoja sekä mittatilauspukuja. Hän unelmansa on päästä Chambre Syndicale de la Couture Parisiennen jäseneksi, viralliseksi haute couture-suunnittelijaksi. Christinan tyyli on naisellinen, ajattoman ylellinen ja elegantti. Hänen asiakkaansa on aikuinen itsevarma nainen, joka haluaa panostaa laatuun, tietää vahvuutensa ja haluaa korostaa niitä vaatteiden ja asusteiden avulla. Myös Christinalle valmistettujen pukujen ekologisuus on tärkeä asia, ihanana yksityiskohtana hän voi valmistaa tekemästään morsiuspuvusta häiden jälkeen lapsen kastepuvun - veloituksetta, mikäli lapsi syntyy kahden vuoden sisällä häiden jälkeen.
www.christinaandree.com

Tanja Aalto
Vaatetusalan artenomiksi ja historiallisten pukujen valmistajaksi opiskellut Tanja on toiminut alalla erilaisissa valmistukseen ja suunnitteluun liittyvissä tehtävissä vuodesta 1995. Oman yrityksensä Tanja perusti 2009, hän on tehnyt laajasti eri tyylisiä pukutöitä - mm. suunnitellut ja valmistanut omiin häihinsä oman, sekä kaikkien vieraiden hääasut 1800-luvun tyyliin. Tanjan puvuissa näkyykin sopivasti romantiikkaa, sekä vaikutteita pukuhistoriasta. Kilpailumallisto 'Nouveau' on inspiroitunut 1930-luvusta, se lupaa laskeutuvia, iltapukumaisia pukuja, joissa on yhdistelty tekstuureja mielenkiintoisesti ja puvut on valmistettu mahdollisimman pitkälle kierrätysmateriaaleista, sekä ekologisista materiaaleista.
Atelier Tanja Lahti

Paula Nunoo
Paula on koulutukseltaan ompelijakisälli, ja hän on suunnitellut ja valmistanut mittatilauspukuja omalla nimellään vuodesta 1999. Hän suosii tyylissään graafisia, selkeitä muotoja, ja ammentaa inspiraatiota myös menneiltä vuosikymmeniltä. Paulan tyypillinen asiakas on jo selkeästi aikuinen nainen, joka kenties juhlii häitä jo toistamiseen, Paula valmistaa myös paljon juhlapukuja. Kilpailumalliston visio on käyttää materiaaleja joita ei olla nähty häämuodissa viimeaikoina kovin paljon. Paula haluaa myös ajatella malliston mahdollisuuksia esitellä vaihtoehtoja, talvimorsiamille tai morsiamille, jotka toivovat hääpuvultaan perinteisen formaalin tyylin sijaan rentoutta. Suunnittelija on hyvin perehtynyt pukualan ekologisuuteen ja eettisyyteen ja haluaa luoda asuja, joilla on jatkokäyttöä. Paulan sanoin, hyvin suunniteltu ateljeeompelu on itsessään ekoteko.
Ompelimo Midinette

Ira Kostoulas
Nuori, määrätietoisesti alalla edennyt suunnittelija, vaatetusalan artesaani ja ompelukisälli Ira perusti oman yrityksensä kaksi vuotta sitten, ja suunnittelee vuosittain sekä omaa mallistoaan, että mittatilauspukuja. Iran suomalais-kreikkalaiset juuret näkyvät hänen tyylissään, joka on yhdistelmä skandinaavista minimaalisuutta, välimerellistä romanttisuutta, ja naisellisia linjoja ripauksella leikkisyyttä. Iran punaisena lankana on kuvitella aina oman elämänsä jumalattaren jokaisen puvun kantajaksi. Tuleva kilpailumallisto jatkaa tällä linjalla, siitä löytyy pukuja rohkean moderneille ja klassisen hillityille jumalatarille jotka haluavat olla suurena päivänään parhaita versioita itsestään.
Atelje Hera & The DressAurora Raiskinen
Aurora on vaatetusalan artenomi, joka on jatko-opiskellut myös teatteripukusuunnittelua ja tuotekehitystä. Ensimmäisen oman yrityksensä Aurora perusti 2004 mittatilauskorsettien parissa, ja on sen jälkeen edennyt urallaan tavoitteellisesti kohti omaa morsius- ja juhlapukumallistoa, sekä brändiä. Hänen laaja kokemuksensa kaikissa hääpukualan tehtävissä näkyy nykyisessä brändissä Aurora Collection hienosti. Auroran tyyli on vintagevaikutteinen, ajattoman naisellinen ja rento. Hänen asiakkaansa tyyppillisesti haluaa kotimaisen uniikin puvun, jossa näkyy kantajan persoona ja jotka ovat mukavia yllä. Pelkistetyt linjat ja tarkkaan ajatellut, selkeät yksityiskohdat ovat Aurora Collectionin tavaramerkkejä, unohtamatta draamaa, seksikkyyttä ja leikkisyyttä - kun oikea asiakas löytää oikean pukunsa. Kaikki puvut on suunniteltu jo valmistukseltaan helposti muokattaviksi, ja ne ovat helposti huollettavia. Suunnittelussa myös ajattomuus on näiltä osin tärkeä määre. Aurora on Vuoden Hääpukusuunnittelija 2016 -kilpailun voittaja.
www.auroraraiskinen.fi 

Anna Lindh
Anna Lindh on vaatetusalan kokenut konkari, jolla on yli 20 vuoden kokemus pukujen suunnittelusta ja valmistamisesta, sekä pukuompelijan ja vestonomin koulutus. Annan brändi on perustettu 14 vuotta sitten, hän suunnittelee ja valmistaa hää-, ilta-, ja juhlapukuja asiakkaan toiveiden ja mittojen mukaan. Yritys myös stailaa ja tekee korjauksia, sekä tarjoaa suunnittelu- ja kaavoituspalveluja. Annan tyyli on kehittynyt hänen laajan ammatillisen taustansa ja kansainvälisten juuriensa perusteella. Pukujen tyyli on yksinkertainen, klassinen, mutta mukana on myös aavistus blingiä. Pukujen vahvuus on muunneltavuus, asiakkaan toiveiden mukaan näyttävyydestä, sekä jatkokäytön mahdollistamiseksi. Anna kertoo, että kilpailumallisto on suunniteltu hänen mummolassaan USA:ssa, kaiken blingin, positiivisuuden ja rakkauden keskellä.
www.annalindh.com

Suvi Leinonen
Suvi on valmistunut vaatetusalan artenomiksi 2012, mutta aloittanut hääpukujen valmistuksen ja perustanut oman yrityksensä jo opiskeluaikana. Suvin tyyli uniikkipuvuissa on yhtäaikaa klassinen ja kokeileva, ja ne sisältävät usein couture-elementtejä, sekä trendikkäitä ratkaisuja. Hän on kehittänyt tyyliään vuosi vuodelta enemmän omaan suuntaansa, ja on koko ajan työn ohessa opiskellut uusia ja perinteisiä tekniikoita, kasvattaen taitojaan käsityöläisenä. Suville on tärkeää valmistettujen pukujen eettisyys ja ekologisuus, hän onkin tehnyt materiaalikokeiluja ja tutkinut valmistus- ja käyttötapoja parhaiden ratkaisujen löytämiseksi. SuviMorsiamen ateljeesta valmistuu uniikkipukuja klassisen perinteiseen, ja rohkean alternatiiviseen makuun. Kilpailumalliston pukujen hän lupaa olevan kauniita kukkasia satumetsässä; herkkiä ja kimaltelevia. ”Look and see her how she sparkles, it's the Last Unicorn!”
SuviMorsian & Amelié's Alternativé Ateliér

Heidi Tuisku
Heidi on opiskellut ensin pukuompelijaksi, ja edelleen ompelijamestariksi, aloittaen hääpukujen suunnittelun 2008. Ensimmäinen virallinen oma mallisto The E Collection syntyi 2015. Heidin pukujen tyyli vaihtelee romanttisesta boheemista moderniin ja näyttävään, yleisilme pysyy kuitenkin aina pääpainoltaan modernina. Heidi valmistaa vuosittain kymmeniä mittatilauspukuja oman mallistonsa lisäksi, hänen tyypillinen asiakkaansa on aikuinen, oman tyylinsä tunteva moderni morsian, joka haluaa joko uniikin puvun ja/tai laadukasta käsityötä omille mitoille tehtynä. Heidin määrätietoinen työ ja laaja osaaminen hääpukubisneksessä on tehnyt hänestä valovoimaisen suomalaisen hääpukusuunnittelijan. Kilpailumalliston suunnittelu on lähtenyt materiaaleista ja niiden käyttämisestä. Heidi onkin valinnut kisaan kolme samasta materiaalista tehtyä pukua, jotka edustavat parhaiten häntä suunnittelijana sekä osoittavat että samasta päämateriaalista voi saada aikaiseksi täysin keskenään erilaisia pukuja. Ekologisuus ei välttämättä näy ulospäin, mutta se on Heidille niin vahvasti läsnä suunnittelu- ja valmistusvaiheissa kuin mahdollista; puvun materiaalien valinta, leikkaus, kierrätys ja huolto ovat asioita, joita mietitään tarkkaan suunnittelijan arjessa. 
www.heidituisku.fi & Ateljé TuhkimotarinaPalkinnot ja tuomaristo
Voittaja saa tittelin Vuoden Hääpukusuunnittelija 2018. Kilpailun sponsorit ja yhteistyökumppanit tarjoavat oman tukensa voittajalle näkyvyyden takaamiseksi kotimaassa.

Voittanut suunnittelija

  • saa näytteilleasettajapaikan Suomen suurimmilla häämessuilla Love me do -häätapahtumassa 19.-20.1.2019 Helsingin Kaapelitehtaalla (arvo n. 1000€)
  • saa bannerin sivustolle lovemedo.fi vuodeksi kohtaan 'We heart these peeps' (arvo 600€)
  • saa esittelyartikkelin sivustolle lovemedo.fi
  • saa mainospaketin Suomen ensimmäiseen online-hääoppaaseen Hää- ja juhlaideasivusto amoriini.comiin, sisältäen bannerin (arvo 1000€)
  • saa esittelyartikkelin Suomen merkittävimmän häälehden Häät.fi:n onlinepalveluun
  • saa max. 20 kpl pukuja esittelyyn Häät.fi:n Hääpukukoneeseen vuodeksi (arvo 1950€)
  • pääsee keväällä 2019 esittelemään pukujaan Saksassa pidettäville Euroopan häämuotiviikoille, eli European Bridal Week -ammattilaismessuille, jossa valmistajat, sisäänostajat ja alan media kautta maailman kohtaavat (arvo n. 4000€)

Voittaja saa näin kattavasti kotimaista näkyvyyttä, joka on ensiarvoisen tärkeää yrityksen myynnin kasvattamiseksi ja oman brändin kehittämiseksi. Tämän lisäksi voittajalla on ainutkertainen mahdollisuus päästä kutsuttuna ammattilaisten messuille esittelemään omaa brändiään ja osaamistaan, sekä ennen kaikkea inspiroitumaan, tutustumaan ja verkostoitumaan koko maailman hää- ja juhla-alan ihmisten kanssa. Vuoden Hääpukusuunnittelija saa messuilla nimensä suurten, tunnettujen ja kunnioitettujen merkkipukuvalmistajien rinnalle ja näköalanpaikan siihen, kuinka hääpukuja maailmalla myydään ja ostetaan - ja mitä yrityksen kansainvälistymiseen tarvitaan. European Bridal Weekin, sekä kotimaisten toimijoiden tuki ja voittajalle tarjoama markkinointi ja opastus on kullanarvoista.

Tuomaristo koostuu arvovaltaisesta raadista hää-, muoti- ja media-alan eri osaajia
Mukana tuomariston paneelissa istuvat
European Bridal Weekin johtaja Andrew Lookman
Häät-lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki
suomalaisen juhlapukeutumisen eturivin suunnittelija, taiteilija Anne-Mari Pahkala
muodin ja etiketin asiantuntija, kirjailija Mirva Saukkola
pukuompelija-mestari ja Vuoden Hääpukusuunnittelija 2017 -kilpailun voittaja Irina Rogusina
Hää- ja juhlaideasivusto amoriini.comin tuottaja Johanna Merinen
sekä Love me do:n toimitusjohtaja Nonna SjöbergLisätietoja kilpailun tavoitteista ja tuomaroinnista:

Kukin osallistuja esittää kilpailussa kolme uniikkia pukua. Tuomaristo kiinnittää arvostelussa huomiota seuraaviin asioihin: teknisen työn laatu, istuvuus, innovatiivisuus ja visuaalisen ilmeen ajankohtaisuus, sekä kaupallisuus. Kilpailumalliston tulee olla ehjä ja vaikkakin kolme pukua voivat olla erilaisia, yhdessä mallistoa kannattelee joku yhteinen punainen lanka.

Tuomaristo on pyytänyt osallistujia miettimään myös vaihtoehtoisia lähtökohtia hääpuvulle, malliston sisältä voi löytyä morsiuspuku perinteisiin kirkkohäihin, mutta yhtälailla häihin, joissa vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa; maistraatissa tai esimerkiksi juhlapaikalla. Tuomaristo toivoo pukujen edustavan erilaisia morsiamia, siten, että mallisto on kuitenkin yhtenäinen ja suunnittelijan työn jälki tunnistettava. Tuomaristo laittaa erityisen painoarvon sille, että pukujen design on tuoretta ja puvut ovat siten innovatiivisia, mutta edelleen kaupallisesti vahvoja.

Vuoden 2018 kilpailun erityisenä teemana on vastuulliset valinnat ja kestävän kulutuksen tuotanto. Kilpailijoita on pyydetty ottamaan tämä huomioon töissään jollain tavalla.

Suomen suurin häämessutapahtuma Love me do Helsingin Kaapelitehtaalla
Autumn Fair 6.10.2018 klo 10-18
Winter Fair 19.-20.1.2019 la klo 10-17 & su 10-16
Liput syksyn messuille (ovelta) 6€/hlö, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa.
Uutiskirjeen tilaajat pääsevät messuille sisään omaa pikalinjaa pitkin!
Lämpimästi tervetuloa!

Ohh the fun we’re gonna have! 

Follow us:
Love me do Uutiskirje
Love me do Autumn Fair
LMD Facebook
LMD Instagram