Love me do Autumn Fair 5.10.2019 - Kaapelitehdas Helsinki

Vuoden Hääblogit 2018

Miten ihanaa! Vuoden käydessä kohti loppuaan ja uuden vuoden alkaessa on jälleen kerran aika löytää Suomen parhaat, inspiroivimmat ja ilahduttavimmat hääblogit. Nyt jo viidettä kertaa käynnistyvä Vuoden Hääblogi -palkinta on edennyt finaalivaiheeseen. Varsinaista äänestystä on edeltänyt nimeämisvaihe, jossa kuka tahansa on voinut ehdottaa mitä tahansa hääblogia äänestykseen. Ehdotettavan blogin tuli olla genreltään hääblogi tai mikäli kyseessä on kaupallinen blogi, häihin sisällöltään suuntautunut blogi. Yleisön antamien ehdotusten mukaan äänestykseen päätyivät hääblogit, jotka kilpailevat seuraavissa kategorioissa: Vuoden Hääblogi 2018, Vuoden Kaupallinen Hääblogi 2018 ja Vuoden Uusi* Hääblogi 2018 (*avattu vuonna 2017 *Vuoden 2018 uusi Hääblogi voi olla myös Vuoden hääblogi, mikäli se saa kaikista annetuista äänistä eniten ääniä).Finalistit kategoriassa VUODEN HÄÄBLOGI 2018:
Bride and Co
Cutting the cake together
Filosofin morsian
Hulluna häihin
Häämimmit
I said yes
Kristallihäät
Never, say never
Nordic Wife
Something Gold
Unelmahäiden metsästys
Wife to be
#häkkistenhäät
071017

Finalistit kategoriassa VUODEN UUSI HÄÄBLOGI 2018:
Adieu Mademoiselle, Bonjour Madame
Always Yours
Enää ei voi vaihtaa
Fyssari & rekkakuski
Ida's daydreams
Jotain keltaista
Kun kahdesta tulee yksi
Les Rêves Romantiques
Meikkihullu morsian
Mutsis on - Wedding Edition
Our Romanssi
Some people are worth melting for
Something Blue
Sormustettu
The BlingBling Wedding
Yaaas! I do

Finalistit kategoriassa VUODEN KAUPALLINEN HÄÄBLOGI 2018:
Hää- ja juhlasuunnittelu Orchidea
Makea Hääblogi
Revelations for lovers, rockers & rebels

ÄÄNESTÄMÄÄN PÄÄSEE TÄÄLLÄ.
Äänestysaika päättyy 14.1.2018 klo 23:59. Voit antaa äänesi kaikissa kolmessa kategoriassa.

Vuoden Hääblogit julistetaan Kaapelitehtaalla Helsingissä sunnuntaina 21.1.2018 Love me do -häämessujen yhteydessä.
Ohh the fun we're gonna have, tervetuloa! 

Vuoden Hääblogi 2018 -äänestyksen finaaliin päässeet bloggaajat on lämpimästi kutsuttu jälleen kerran järjestettävään ihanaan Hääblogimiittiin, jossa nautitaan herkullinen Festa Zannonin loihtima lounas kaikilla mausteilla, nähdään kaikki mahdollinen messuhuuma VIP-paikoilta, tavataan face to face alan merkkityyppejä sekä muutama julkkiskin ja lopuksi poistutaan kotiin hyvillä mielin, lahjojen kera tietenkin! Kaikkien kolmen hääblogikategorian voittajien palkitseminen tapahtuu häämessuviikonlopun toisena päivänä, sunnuntaina 21.1.2018.

Jos olet bloggaaja ja haluat kannustaa lukijoitasi äänestämään blogiasi finaalissa, voit lisätä oheisia kuvia blogiisi ja somekanaviisi:
lataa kuva: insta/fb/blogipostauskuva
lataa kuva: vaakamalli/fb-kansikuva/blogipostauskuva
lataa kuva: blogin laitabanneri

Varauduthan Hääblogimiittiin sunnuntaina 21.1.2018, jossa palkitaan Vuoden Hääblogit. Kaikki ei-kaupallisten blogien finalistit on kutsuttu tilaisuuteen. Finalisti! Ilmoittauduthan mukaan miittiin 8.1.2018 mennessä! Hääblogimiittipäivä on sunnuntai, mutta miittiin osallistuvat ovat ilman muuta tervetulleita messuille jo lauantaina, jotta ehditte kierrellä rauhassa tutustumassa näytteilleasettajien tarjontaan. Itse blogimiittipäivänä messuilla kiertelyyn jää vain muutama tunti aikaa, joka ennalta tuntuu paljolta, mutta paikalla aika hurahtaa todella nopeasti! Vuoden Hääblogien finalisteilla on vapaa pääsy häämessuille myös lauantaina (vaatii ennakkoilmoittautumisen sen jälkeen kun olemme ilmoittaneet finaalipaikasta). Kaupallisista blogeista blogimiittiin osallistuu ko. kategorian voittaja, jolle ilmoitetaan voitosta etukäteen messuviikolla. Muut Vuoden Hääblogit 2018 julkaistaan vasta messuilla, kaikkien paikalla olevien finalistien läsnäollessa.

Äänestyksen virallisina sponsoreina toimivat Henkell & Co sekä Viking Line ♥


Kuva Kaisa Nisula

Ja sitten onkin aika katsoa mitä kaikkea tapahtuikaan lokakuussa 2017, kun Love me do järjesti perinteisen hääbloggaajien syksyn miitin.
Annetaan blogiemäntänä toimineen ihanan Susanna Takamaan Never. Say ”never” -blogista kertoa;

Lauantaina 7.10.2017 järjestetty Love me do Autumn Fair loihti Helsingin Kaapelitehtaan taas täyteen kaikkea ihanaa. Lähes parisataa näytteilleasettajaa toi osastoilleen kaikkea häiden ja juhlien suunnitteluun sopivaa aina vihkisormuksista hää- ja juhlapukuihin, paperituotteista koristeisiin ja valokuvaajista pitopalvelun tarjoajiin.

Postailtaisko häistä?

Tuttuun tapaan Love me do oli kutsunut paikalle myös ajankohtaisia hääbloggaajia jotka kovalla tohinalla suunnittelevat omia juhliaan tulevalle vuodelle. Minulla, jo hääni juhlineella bloggaajalla oli ilo toimia bloggaavien morsianten blogiloungen emäntänä. Opastin heidät paikan päälle Helsingin rautatieasemalta komean brittiläisen LondonBus Transportationin kaksikerrosbussin tarjoamalla kyydillä, näytin keskeisimmät tapahtumapaikat Kaapelitehtaalla ja tein parhaani varmistaakseni, että kaikki tiesivät päivän ohjelman ja olivat siellä, missä milloinkin tapahtui.

Hurmaavan erilainen häätapahtuma onkin erinomainen päiväreissun kohde häitään suunnittelevalle, sillä se tarjoaa älyttömän paljon materiaalia mistä ammentaa inspiraatiota. Ja voihan tapahtumassa tehdä myös konkreettisia löytöjä. Koska suuri osa kotimaisista hääpukuompelijoista on paikalla oman osastonsa kanssa, on mahdollista käydä kyselemässä unelmien hääpuvun teettämisestä tai mieltä askarruttavista muutostöistä. Tänäkin vuonna yläkerrassa esillä ollut kattausnäytös tarjosi upeita erilaisia ideoita hääpöydän koristeluihin ja alakerran messuosastoilta löytyi vaikka ja mitä. Bloggaajilla olikin mukavasti aikaa kierrellä tämän kertaisilla messuilla omaan tahtiin ja muutamat morsiamet tutustuivatkin tapahtumaan yhteistuumin.

Luksusta loungessa

Blogilounge toimi bloggaajien tukikohtana pitkin päivää. Haikala Catering taikoi loungeen ihastuttavan lounaan jonka qvinoa-avokadosalaatti paahdetuilla pähkinöillä, seesamipaahdettu lohi ja marinoitu halloumjuusto teki hyvin kauppansa nälkäisille morsiamille. Jälkiruoaksi tarjottu jogurttimousse pähkinöillä ja viikunalla suorastaan suli suussa. Juomapuolesta vastasi tänäkin vuonna erinomaisilla viineillä ja alkoholittomilla limonadeilla Henkell & Co. Suomi. Tarjoilut eivät ole pettäneet vielä koskaan, eivätkä ne pettäneet tänäkään syksynä.

Lounasseuralaisina saimme nauttia Love me do:n tehokkaan aisaparin, Nonnan ja Johannan seurasta sekä rupatella tapahtuman juontajana jo vuosikaudet toimineen Kristoffer Ignatiuksen kanssa. Myös Häät –lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki sekä Suomen hääsuunnittelijat ry:n Ilona viihtyivät seurassamme. Sarin kanssa tapasimme vielä uudemmankin kerran loungessa ja saimme kuulla uudesta Häät –lehden verkkosovelluksesta jonka avulla omien häidenkin järjestämisestä voi tehdä hieman helpompaa. Beta-vaiheessa oleva sovellus auttaa vieraslistojen hallinnassa, tehtävälistan laatimisessa ja sen seuraamisessa sekä muissakin monia hääpareja kuormittavissa asioissa. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen työkalu mikäli omat juhlat ovat vielä suunnitteluasteella.

Palkitsevat muotinäytökset

Lounaan jälkeen oli mukavasti aikaa kierrellä ihastelemassa messuosastoja ennen kotimaista häämuotinäytöstä, joka pidettiin Kaapelitehtaan toisessa kerroksessa. Koko joukolle oli varattu VIP-paikat katsomosta jolloin pääsimme nauttimaan upeasta häämuodista mukavan läheltä. Ja upeitahan catwalkilla nähdyt puvut olivatkin, mallien stailauksesta puhumattakaan! Muotinäytöksistä vastaava Heidi oli taas pistänyt parastaan ja sen kyllä näki.

Moni osallistui myös Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija 2017 –kilpailun muotinäytökseen. Itse odotin juuri tätä näytöstä eniten, sillä on kiinnostavaa päästä näkemään kotimaisten ammattilaisten näkemyksiä häämuodista. Ne usein poikkeavat valtavirran mallistoista ja tarjoavat kiinnostavia yksityiskohtia. Ja onhan se mahtavaa saada muistutus siitä, miten rautaista osaamista kotimaastakin löytyy hääpukeutumisen suhteen. Viime vuoden voittaja Aurora Raiskinen sai lopulta luovuttaa tittelinsä jännittävän kilpailun päätteeksi tämän vuoden voittajalle Irina Rogusinalle.

Jotkut bloggaajista ennättivät vielä kierrellä osastoilla ennen kansainvälistä muotinäytöksen alkua. Ennen näytöstä saimme nauttia hauskasta revyystä nimeltä Alastomat kundit lavalla. Ohjelmanumero oli teaseri tulevasta musikaalirevyystä joka tulee ensi-iltaan Helsingin Herculeksessa marraskuun alussa. Kun revyyssä esiintyvä juontajamme Kristian oli saanut vaatteet takaisin päälleen ja kuulutettua muotinäytöksen alkavaksi oli ilo istahtaa omalle merkatulle VIP-paikalle, siemailla kuohuvaa ja ihastella tuoreinta hääpukumuotia maailman johtavilta häämuotitaloilta kuten Maggie Sotterolta, Lillian Westilta, Enzoanilta ja Demetriokselta. Ja olihan siellä meidän oma suomalainenkin kv-tähti, Victoria & Vincent.

Jälleen kerran piti oikein ajatuksella ihastella muotinäytöstä kokonaisuutena. Jos nyt malleille täytyy antaa kunniaa erinomaisesta suoriutumisesta lavalla mekoissaan, niin kyllä suurimmat hurraat ansaitsee Heidi, joka on vastuussa muotinäytösten toteutuksesta. Maaginen satumetsä keijukaisineen ja yksisarvisineen onnistui aivan nappiin ja sai yleisön huokailemaan. Osalta bloggaajista puuttui vielä oma unelmiensa hääpuku, joten ehkäpä muotinäytöksissä heräsi ajatuksia siitä omasta täydellisestä mekosta.

Viimehetken vinkit ja kotiinviemiset

Kun muotinäytökset oli saatu päätökseen siirryimme vielä hetkeksi loungeen Oriflamenkin edustajana hääräilevän, Love me do:n vakiokalustoon kuuluvan Tiina Somersuon seuraan. Tiina jakoi meille ihonhoitoon ja ehostukseen liittyviä vinkkejä ja esitteli Oriflamen tuotteita. Lopuksi saimme vielä lahjakassit joissa oli monta ihanaa asiaa, mm. Fazerin makeisia, Mionetton piccolopullo, Leaderin proteiinipatukoita ja Oriflamen mascara. Ennen kuin Love me do Autumn Fair sulki ovensa tältä erää näin bloggaajien vielä vaihtavan yhteystietoja keskenään, joten kuten aikaisemmillakin kerroilla myös tänä syksynä tapahtumaan kutsuttujen bloggaajien kesken tapahtui verkostoitumista. Juuri sitä, mitä blogiloungelta toivottiinkin!

Omasta puolestani kiitän muita hääbloggaajia osallistumisesta päivän tapahtumiin ja toivotan kaikkea hyvää tulevia hääjärjestelyjä ajatellen. Nauttikaa jokaisesta hetkestä sillä niin kliseistä kun se onkin, päivä on lopulta todella nopeasti jo huomenna, ja sitten kohta eilinen.

Love me do – hurmaavan erilainen häätapahtuma oli jälleen kerran nimensä mukainen. Meistä bloggaajista pidettiin erityisen hyvää huolta varaamalla paikat sekä kotimaisen, että kansainvälisen häämuotinäytöksen katsomoon ja järjestämällä maukkaan lounaan hääalan ammattilaisten seurassa. Ihanaa, että häistä ja niiden järjestämisestä ahkerasti kirjoittavat morsiamet huomioidaan tällä tavalla.

Kiitos Love me do!
Susanna
Never. Say ”never” -blogi