Love me do Winter Fair 19.-20.1.2019 - Kaapelitehdas Helsinki

amoriini.com Juhlaopas

Rakkaus yhdistää ihmiset ja aikakaudet toisiinsa. Suomen juhlavuoden kunniaksi Suomen ensimmäinen online-hääopas amoriini.com järjestää valokuvanäyttelyn Tarinoita Suomalaisista häistä laajennettuna versiona. Näyttely kertoo valokuvina ja pienpainatteina sekä häämemorabilioina suomalaista häistä 1860-luvulta nykyaikaan. Satojen valokuvien lisäksi kokoelmasta löytyy muun muassa hääkutsuja 1860-luvulta alkaen, avioehto 1920-luvulta sekä monia pieniä paperisia menneiden vuosisatojen häämuistoja sotilaan hääloma-anomuksesta Fazerin Morsian -makeiskääreisiin.

Tarinoita suomalaisista häistä on valittu osaksi virallista, Valtioneuvoston hyväksymää Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja olemme saaneet yhteistyökumppaneiksi näyttelyllemme mm. ihanat valokuvaajat Petri Mastin sekä Annabelle Antaksen, joiden kamerat ovat tallentaneet suomalaisia 2000-luvun häitä aivan nykypäiviin saakka. Ihania ysärihäitä taas kanssamme esittelee Häät-lehti, joka Suomen ensimmäisenä häälehtenä aloitti toimintansa 90-luvun alkupuolella. Lisäksi näyttelyssä nähdään hääkierrätystä parhaimmillaan, sellaisena kuten sitä nykyäänkin jälleen tehdään, eli kierrättämällä hääpukua. Ihailtavana on kaunis isoäidin hääpuku, jota on neljän vuosikymmenen aikana käyttänyt saman suvun kolme morsianta. 

Kulje läpi häiden aikamatkaa kaikessa rauhassa, ihastele menneiden aikojen morsiamia, sulhasia ja hääjuhlia. Ehkäpä löydät kuvista joitain yhteneväisyyksiä omiin tuleviin häihisi tai inspiroidut tuomaan jotain vanhaa osaksi omaa suurta päiväänne. Kuten nykyään, silloinkin morsian pukeutui parhaimpiinsa. Joskus puku oli kovin arkinenkin, mutta kuitenkin se paras. Varakkaiden perheiden tyttärien puvuissa ja asusteissa näkyi kaikki se, mitä on ollut mahdollista ostaa ja teettää. On myrttelikruunuja, kirjailtuja huntuja ja muodin uusimpia virtauksia. Kameralle hymyillään ujosti tai ollaan vakavina, sillä kameran pitkän valotusajan vuoksi ei hymyä aina saatu pidettyä kasvoilla riittävän pitkään. Sota-aikanakin mentiin naimisiin ja häitä juhlittiin siten miten kyettiin. 

Kuten sanottu, rakkaus yhdistää ihmiset ja aikakaudet toisiinsa. Löydätkö sinä yhdistäviä asioita? Kierrä ja katsele näyttelyn kuvakollaaseja, istahda alas ja anna kuvien morsianten ja sulhasten kertoa heidän häätarinaansa kuvina.

Häitä, näitä ja suloisia hää- ja juhlavinkkejä tarjoaa amoriini.com Juhlaopas. Suomalaiset häät ovat perinteikkäitä juhlia, joissa riittää ihmeteltävää. Monet päivän polttavat, mielipiteitä jakavat kysymykset ovat menneinä aikoina olleet häiden arkipäivää, aivan tavallisia asioita! Häälahjaksi on pyydetty, kerätty ja annettu rahaa ja häitä ennen on jopa kierretty hääkerjuulla! Morsianta on tanssitettu rahasta. Lahjoja on annettu kuokkavieraita myöten ja häihin palkattu häätalkoolaisia jos varat sallivat. Häävieraiden vaatteitakin näpistelty ja myyty häävieraille takaisin rahasta eivätkä yleiset hääperinteemme suinkaan ole uusia, saati amerikkalaisia! Päinvastoin! Esimerkiksi häämakeisia meillä on ollut ennen kuin koko Amerikan yhdysvaltoja on ollut olemassakaan! Uskomatonta, mutta totta! Suomalaisista häistä ja huikeista hääperinteistämme voit lukea lisää amoriini.com Juhlaoppaan artikkeleista Suomalaiset häät

Tervetuloa häämessuille ja aikamatkalle menneiden aikojen suomalaisiin häihin!

amoriini.com Juhlaopas
www.amoriini.com