Love me do Autumn Fair 6.10.2018 - Kaapelitehdas Helsinki

Wedding Garage

Pieni autotalliputiikki, siitä kaikki lähti. Käytettyjen hääpukujen 15 neliömetrin outlet tavoitti asiakkaat paremmin kuin osattiin toivoa. Asiakkaita on tullut koko Suomen alueelta, Euroopasta, Venäjältä ja jopa Afrikasta. ”Tämä on ollut hämmentävää ja ihanaa, jotain mitä ei osannut odottaa.” Käytettyjen ja käyttämättä jääneiden hääpukujen kierrätys on vastannut kysyntään. Ammattilaisen neuvot myös käytetyn hääpuvun hankinnassa ovat tarpeen.

Wedding Garagen piti olla vain harrastus päivätyön ohessa, mutta rauhallisin ottein kasvanut toiminta on vaatinut perustajaltaan enemmän. Nyt Wedding Garage on laajentamassa toimintaansa kivijalkaliikkeeksi Jyväskylän keskustaan.

"Asiakkaita on riittänyt enemmän kuin yhdellä ihmisellä on aikaa. Kun sopiva liiketila löytyi, tein vuokrasopimuksen. Tulevan perheenlisäyksen vuoksi piti etsiä yhteistyökumppani ja uusimpana tiimiin on liittynyt Eeva K." - sanoo Maija Putkonen, yrityksen perustaja.

"Eeva oli alunperin ystävänsä mukana liikkeessä asiakkaana ja myöhemmin hänet rekrytoitiin malliksi Wedding Garagen stailaamaan mainokseen. Positiivisuus, ahkera ”can do”- asenne ja säteilevä aurinkoinen luonne, mitäpä muuta sitä toivoisi kollegalta. Kaiken lisäksi Eeva tuntuu osaavan kaiken ja tahtoo kehittää toimintaa eteenpäin. Pitää rekrytoida itseään taitavampia ihmisiä" - Putkonen nauraa.

Wedding Garageen on tullut paljon asiakkaita kehopositiivisen sanoman perässä. Paikallinen ja valtakunnallinen media tarttui pienen putiikin toimintamalliin, radio teki haastatteluja. Pienyritykselle se oli käännekohta.

"Morsian on aina oikean kokoinen, se meillä lukee seinätaulussakin. Tämä ei koske pelkästään isoja kokoja, vaan meille saa tulla arpien ja vammojen kanssa, juuri sellaisena kuin on. Lupaan että jokainen on ihmisenä oikeanlainen" - Putkonen sanoo. 

"Vähän aikaa sitten sain sähköpostin nuorelta naiselta, joka kiitti käynnistä ja kertoi voimaantuneensa sovituksesta ja pitävänsä itseään nyt kauniina. Kyseinen morsian oli upea, sopisi heti hääpukumalliksi persoonallisen kauneutensa vuoksi, mutta jostain syystä ei nähnyt itseään sellaisena. Se mitä meillä tehdään… pitää vain katsoa ihmistä itseään ja nähdä kauneus. Siitä tässä on kyse. Ja siitä että kerromme asiakkaalle mitä näemme" - Putkonen lisää.

Wedding Garagen asiakkaista iso osa etsii hääpukua budjetilla ja osa tahtoo kierrättää. Moni asiakkaista sanoo, että jos meitä ei olisi, he tilaisivat hääpuvun verkosta budjetin vuoksi. Käytettyjen pukujen etsiminen verkkokirpputoreilta vie aikaa ja uutena Kiinasta tilaaminen on aina riski, jollei tiedä täsmälleen mikä itselle istuu, saati mitä paketista oikeasti löytyy. Palauttamisen mahdollisuutta ei ole, laadusta ei ole taetta, ja hyväkään ompelija ei pysty tekemään puvusta eri mallista kuin millaiseksi se on leikattu. Kierrätetty puku lisää laadukkaiden, uutena ostettavien pukujen myyntiä.

"Osa morsiamista tahtoo aina uuden puvun, osa taas ei halua tai ei voi ostaa hääpukua uutena. Tästä syntyy kysyntä ja tarve kierrättämiselle. Kysytyimmät hääpuvut menevät kaupaksi heti kun ne tulevat myyntiin, osa ei ehdi olla meillä myynnissä kuin päiviä tai jopa tunteja. Osa puvuista taas tarvitsee enemmän aikaa löytääkseen ”sen oikean” morsiamen, mutta kun puku ja morsian kohtaavat, se tuntuu kohtalolta. Ja ne puvut joita ei haluta enää ostaa hääpuvuksi, halloweenmorsiamille ja trash the dress-kuvauksiin ne ovat täydellisiä. Kun puvun hinta putoaa alle 100€, sitä raaskii jo vähän stailata zombieksi tai kaataa päälle maalia" - Putkonen nauraa.

Wedding Garage pitää uuden liikkeen avajaisia helmikuussa Jyväskylän keskustassa. Lisätietoja www.weddinggarage.fi tai Wedding Garagen Facebookista. Email info@weddinggarage.fi 

Malli: Carolin Otsing
Kuvat: Wedding Garage