Love me do Winter Fair 19.-20.1.2019 - Kaapelitehdas Helsinki

Wedding Garage

Wedding Garage on hääpukujen kierrätys- ja outletputiikki Jyväskylästä. ”Me olemme Love me do:n suuria faneja!” täräyttää Wedding Garagen perustaja Maija Putkonen suoralta kädeltä.

- Ilman tämän ihanan messuporukan tukea olisimme lopettaneet toimintamme ensimmäisenä vuonna, mutta kun meidät ekan kerran puoliväkisin houkuteltiin Jyväskylästä tänne pääkaupunkiin, ja kohdeltiin kuin olisimme supertähtiä, näimme mitä kaikkea ihanaa on tarjolla ja saimme verkostoiduttua ihmisten kanssa. En pilaile sen hyvän kohtelun kanssa, Maija vakavoituu, en ole vielä missään muualla törmännyt sellaiseen yhteistyöhön.

- Ensimmäisten messujen jälkeen olemme kasvaneet yrityksenä, käyneet läpi isoja muutoksia ja nyt alkaa näyttää siltä, että olemme Keski-Suomen isoin hääpukuliike, laajimmalla valikoimalla. Nyt jo 17 eri maasta ovat asiakkaat meille löytäneet ja luku tuntuu kasvavan tasaisesti. Jyväskylän yläkaupunki on kansainvälinen ja vetovoimainen paikka ja tuntuu että olemme ”juuri siellä missä pitääkin”.

"Jossain vaiheessa alkutaipaletta, kun kaikki oli vielä vähän uutta ja hämmentävää, minulle soitti Love me do:n Nonna ja sanoi että teille on kysyntää, tulkaa messuille." 
Kun Maija oli saatu vakuutettua siitä, että ihmiset todella pitävät yrityksen näkökulmasta, hän alkoi panostaa firmaan vähän enemmänkin: hankki lisää rekkejä ja panosti someen.
- Messuilla meidän rekit putsattiin, Maija huokaa. 11 myytyä hääpukua muutamassa tunnissa oli kova luku.

- Asiakkaat alkoivat uskoa siihen, että hääpukujen myynti meidän kauttamme kannattaa ja uusia pukuja tuli tilalle, lopulta niin paljon että tila oli loppua kesken. Maija myi yrityksen liiketoiminnan uudelle osakeyhtiölle, autotallifirma muutti Jyväskylän keskustaan ja avautui ihana kivijalkaliike, jonne palkattiin uutta henkilökuntaa.


Ria Sihvo, Wedding Garagen tähtimyyjä, nauraa ääneen kun Maija laskee leikkiä siitä että hänen portsaritaustallaan hän voi kantaa morsianta kiusaavat kaverit ulos putiikista.
”Ei täällä ole tarvinnut kenenkään kanssa riidellä, ihmiset ovat niin ihania. Tuntuu että kaikki tykkäävät kun vähän muistutetaan siitä että tehdään toisille hyvää.”
Muistutukselle on tarvetta. Asiakkaita tulee satojen kilometrien päästä, luottaen siihen että meillä heitä kohdellaan hyvin ominaisuuksista riippumatta. Mieleen on jäänyt aika herkistävästi eräs äiti, joka liikkeestä lähtiessä puristi kättäni silmät kiiltäen. Tytär oli katsonut peiliin, ja sanonut ilmeisen pitkän tauon jälkeen, että pitää peilikuvastaan. Kyllä meidän asiakkaat ovat oikeasti se paras puoli tässä työssä.

- Meidän toimintamme perusteet eivät muuttuneet kasvun myötä: olemme palveleva hääpukujen kierrätysliike. Koska ekologisuus ja kotimaisuus ovat meille tärkeitä, tulee myös kotimaisten hääpukusuunnittelijoiden outlet-malleja. Suomessa suunniteltujen ja valmistettujen hääpukujen maine on korkealla tasolla. Lähellä tuotettuja laatutuotteita myydään hyvällä omalla tunnolla uutenakin.

Ja mistä se kotimaisuus sitten löytyi? No tietysti messuilta.

- Love me do:n tammikuun muotinäytöksessä huokailin Heidi Tuiskun hääpukujen perään niin että sana ihastelusta levisi ja Heidi ilmestyi osastollemme käsi ojossa. Nyt Heidi Tuiskun hääpukuja on Jyväskylässä myynnissä ja niihin on rakastuttu. - Seuraavaksi meille tulee Aurora Collectionin hääpukuja, Ria kertoo.
”Ollaan aika varmoilla mielin siitä, että kesän 2019 morsiamille löytyy meiltä hääpuku, sillä niitä on enemmän kuin koskaan. Suoraan sanottuna niitä on niin paljon, että kun Maija kertoi että Auroran puvut tulevat myyntiin, huudahdin ääneen ”Mihin me ne laitetaan?”

Wedding Garagen porukka on kasvanut tiiminä niin isoksi, että messujen ajan myös Jyväskylän liike on auki yhtä aikaa. Lisäksi messuille tulee mukaan Wedding Garagen oma kultaseppä Samu Salmenkangas, joka on luonut hääpukuliikkeen uniikin kierrätyskultaisten Amfora-sormusten malliston.

– Samu tekee hääparille ihan millaisen sormuksen vaan, eikä tarvitse ostaa sikaa säkissä. Hän tekee sormuksista ensin 3D-mallinnoksen, jota voidaan tarvittaessa muokata.

Messuille voi ottaa mukaan kierrätyskultaa ja timantteja, sillä molempia voidaan uusiokäyttää sormusten valmistuksessa. Kultaseppä antaa hinta-arvion siitä mitä unelmien koru tulee maksamaan. Jos ekologisuus on yksi tekijä, voimme käyttää tuttua lausetta: unelmasi ei ole liian kallis. Kierrätyskulta vähentää kaivostoimintaa ja timanttien moraalinen alkuperäkin on kunnossa.

- Säästetään rahaa ja luontoa. Tehdään tämäkin homma kerralla oikein, Maija sanoo, nojaa taaksepäin, ristii kädet rinnan päälle ja iskee silmää.
- Ekologiaportsari! nauraa Ria.

Wedding Garage palvelee asiakkaita Merikaapelihallin osastolla 64

weddinggarage.fi 
facebook
instagram