Love me do Autumn Fair 6.10.2018 - Kaapelitehdas Helsinki

Loiste Films

LOISTE FILMS - HÄÄFILMEJÄ SUURELLA TUNTEELLA

Häävalokuvaajan alkutaival


Olen Marcel Hägglund, Loiste Films -videotiimin perustaja. Aloitin häävalokuvauksen puolivahingossa vuonna 2002, kun kuvasin valokuvausharrastukseni takia serkkuni häissä. Kun sain paljon kehuja kuvistani, niin päätin laittaa oman toiminimen ja hääkuvaustoiminnan pystyyn. Portfolioni alkoi karttumaan suhteellisen nopeasti kun sain suosituksia ja lisää kuvauksia. Vuonna 2004 minut palkattiin kuvaamaan erään tunnetun Formula 1 -kuljettajan häitä, huikea työkeikka, joka antoi lisäpotkua eteenpäin. Kuvasin alkuun filmille ja kehitin käsin mustavalkoisia suurennoksia omassa pimiössä, ennen kuin siirryin pikkuhiljaa digikuvauksen pariin. Kuvasin häitä aktiivisesti melkein 10 vuotta, sen jälkeen hääkuvaus sai väistyä, kun elämään tuli ihania lapsia, iso taloremontti, uusia työtehtäviä ja harrastuksia, mutta myös yllättäviä haasteita. Kuvasin monta vuotta sekalaisesti kaikkea muuta, kuten lapsipotretteja, sisustusartikkeleita, nettisivuja, ruokaa, jne.

Valokuvaajasta videokuvaajaksi

Nyt melko pitkän tauon jälkeen olen aloittanut hääkuvauksen uudestaan uusilla välineillä, uudella innolla ja täysin uusilla kujeilla. Kuvasimme ensimmäisen Loiste Films -hääfilmin syyskuussa 2017. Tarkoitus on vuonna 2018 siirtyä kokonaan videokuvauksen puolelle. Syy miksi haluan palata takaisin hääkuvauksen pariin on yksinkertaisesti se, etten tiedä kivempaa työympäristöä. Vaikka häiden kuvaaminen on kuvaajalle fyysisesti aika rankkaa, niin hääpäivänä ihmisten ilo, onni, positiivisuus, naurut ja hymyt tarjoavat työpäivän, joka ei juuri tunnu työltä. Vanhoja kuvianikin kun selailen vuosienkin jälkeen niin tulee hyvä fiilis. Kaiken lisäksi tänä päivänä, kun digitekniikka mahdollistaa liikkuvan kuvan korkealaatuisen tallentamisen ja käsittelyn, niin se antaa minulle vihdoin mahdollisuuden hypätä siihen, mikä on ollut intohimoni lapsuudestani asti... elokuvien tekemiseen. Hollywood kun on nykyään tässä omalla tietokoneellani ja vain luovuus on rajana. No, usein kovalevyjen tallennuskapasiteetti tai prosessoreiden teho laittaa rajan vastaan ennen kuin luovuus loppuu.

Millainen on Loiste Films hääfilmi?


Minulle kaikkein tärkeintä filmissä kun filmissä on tarina. Pyrin kertomaan hääpäivänne tarinan luovasti, tunteita herättäen, näyttävästi ja erittäin modernilla elokuvamaisella otteella. Häiden videokuvaus toteutetaan kahden ammattikuvaajan tiimillä. Näin yksi videokuvaaja voi keskittyä hääpariin ja toinen videokuvaaja samanaikaisesti yksityiskohtiin, täydentävään kuvakulmaan, kuvauskopterin lennättämiseen tai häävieraiden reaktioihin. Me seuraamme hääparia koko hääpäivän ajan. Nauhoitamme äänet ja puheet korkealaatuisesti mikrofoneilla ja audiotallentimilla. Ääni ja musiikki on oleellinen osa hääfilmejämme joten panostamme siihen asianmukaisesti. Filmiin hankitaan sopivaa tunnelmia korostavaa musiikkia ja äänitehosteita tekijänoikeussääntöjen mukaisesti. Käytämme kuvauksessa 3-4 videokameraa ja muita välineitä kuten kuvausvaloja, slidereita ja gimbaaleja. Käytössämme on myös DJI:n
ilmakuvauskoptereita.

Viimeistään pari viikkoa häiden jälkeen toimitan hääparille kaksi hääfilmiä ja pari lyhyttä some-traileria esim. Instagramiin / Facebookiin. Päätuote on 4-7 minuutin ns. highlight-filmi, joka on tehty elokuvamaiseen tyyliin tiivistäen koko päivän kohokohdat. Toinen filmi on pitempi 45-60 minuutin dokumentaarinen "leikkaus", jolla pitempiä pätkiä päivän tapahtumista, mm. vihkiminen ja tärkeimmät puheet löytyvät kokonaisuudessaan. Lisäpalveluna voimme tehdä myös hääpäivän iltana (noin klo 22) vieraille esitettävän highlight-filmin. Tämä vaatii kolmannen kuvaajan, koska yksi meistä istuu editoimassa filmiänne koko loppupäivän. Tämä maailmalla suosittu ns. “same-day-edit” yllättää vieraanne takuulla ja jättää sellaisen muistijäljen häistänne joka ei helpolla unohdu.

Videokuvaus on valokuvausta hintavampi, koska meitä on kaksi kuvaajaa ammattilaiskalustolla ja jälkikäsittely / editointi vaatii suuren työpanoksen. Työtunteja kertyy yhteensä noin 45-60h. Koko päivän, kaiken kattava videokuvauspakettimme maksaa 3500€ (voimassa 31.1.2018 asti). Kuvaukseen ei kuulu valokuvausta, sillä videokuvaus vaatii täyden keskittymisemme ja ison kaluston hallinnan. Suosittelen mielelläni hyviä valokuvaajia.

Ketkä kuuluvat Loiste Films kuvaustiimiin?


Loiste Filmsin päämaja on Porvoossa. Tiimiimme kuuluu muutamia hääkuvauksen ammattilaisia (mm. Niko Laurila, Sami Takarautio) ajankohdasta riippuen hieman vaihtelevalla kokoonpanolla. Marcel Hägglund, Loiste Films:in perustaja ja sielu on yhteyshenkilösi, häissä kuvaajana ja myös henkilö joka editoi hääfilmisi. Teemme hääkuvauksia missäpäin Suomea tai maailmaa tahansa. Annan oikein mielelläni lisätietoja. Minulle voi joko soittaa tai lähettää sähköpostia.

Terveisin,
Marcel Hägglund
Videokuvaaja / Valokuvaaja
loistefilms@gmail.com
Puh. 040-7608696
Instagram: @loistefilms