Love me do Autumn Fair 5.10.2019 - Kaapelitehdas Helsinki

Kätkö Paja&Puoti

Lämpimästi tervetuloa Kätkön osastolle nro 166 tutustumaan Reilun kaupan kullasta käsintehtyihin ’Unique by Kätkö’ sormusmalleihin.

Kätkö on eettisesti suuntautunut pieni kultasepänpaja Helsingin Kalliossa. Korut tehdään yksi kerrallaan omalla pajalla Aleksis Kiven kadulla, joka toimii myös korupuotina.

’Unique by Kätkö’ sormusmallisto sisältää herkkiä ja rouheita, Kätkön uniikilla kädenjäljellä valmistettuja kelta-, valko- ja punakultaisia sormuksia.

"Missiomme on tehdä persoonallisia koruja vastuullisesti tuotetuista materiaaleista" Kätköstä kerrotaan. Heillä on ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana kultasepänpajana Suomessa lisenssi valmistaa ja myydä koruja Reilun kaupan sertifioimasta kullasta. Kätkössä käytettävä Reilun kaupan kulta tulee pienkaivoksilta, joissa kulta kaivetaan käsityönä, Perusta ja Afrikasta. Reilun kaupan sertifioima kulta takaa kullankaivajille takuupalkan lisäksi rahaa, jolla he voivat kehittää koko yhteisönsä hyvinvointia. Reilun kaupan systeemissä kullankaivuu on vastuullista, mm. lapsityövoimaa ei käytetä ja kemikaalien käyttö minimoidaan luonnon ja ihmisten suojelemiseksi. Lue lisää >

Kätkö suosii suomalaisia/suomessa hiottuja sekä kierrätettyjä jalokiviä. "Haluamme suunnitella ja tehdä koruja joissa jalokivien suurta kokoa tai määrää tärkeämpää on tietää, mistä ja kuinka materiaalit koruihin tuotetaan. Kehittelemme jatkuvasti myös vaihtoehtoja jalokivien käytölle, mm. erilaisilla pintakäsittelyillä, muodoilla ja visuaalisilla yksityiskohdilla saadaan kivaa eloa ja persoonallista otetta koruihin."

’Unique by Kätkö’ sormusmalliston ohella Kätkö suunnittelee ja valmistaa tilaustyönä ’Designed for you’ sormuksia toiveidesi mukaan. Tilatessasi ’Designed for you’ sormuksen, saat kaiken Kätkön luovan ja teknisen osaamisen omaan käyttöösi. Kätkö suunnittelee ja valmistaa sinulle unelmien korusi. "Haluamme tuottaa maailmaan mielummin vähemmän, mutta harkitusti uniikkeja, asiakkaille rakkaita ja aikaa kestäviä tuotteita."

Kätkön on perustanut vuonna 2015 kultaseppä Hanna Rainio. Hanna päätyi kultasepänalalle muutamien mutkien ja ammattien kautta. Alunalkaen hän opiskeli taidemaalariksi, mutta nyt hän luo asiakkaiden iloksi yksilöllisiä koruja, kuin pieniä taideteoksia. Antoisinta Hannasta on suunnitella uusia koruja asiakkaille tilauksien mukaan. ”Tuntuu että siten voin hyödyntää kaikkea aikaisemmin oppimaani ja kokemaani ja koruista syntyy jotain vielä enemmän kun se tehdään tietylle ihmiselle, yhteistyössä korun tilaajan kanssa.”

Iloksemme Kätkö on Suomen ainoana Reilun kaupan sertifioimaa kultaa käyttävänä kultasepänpajana vakiinnuttanut asiakaskuntansa kolmessa vuodessa niin, että tällä hetkellä Kätkössä työskentelee Hannan lisäksi kultaseppä Nina Hirvonen. Ninan intohimona on korujen teknisten ratkaisujen ja pienten yksityiskohtien suunnitteleminen ja toteutus.

Tervetuloa mukaan Kätkön tarinaan!

katkokoru.fi
Facebook
Instagram