Love me do Autumn Fair 5.10.2019 - Kaapelitehdas Helsinki

Jotain Lainattua - Vintagehääpukuvuokraamo

Lainaa vanhanajan unelmia

Jos menisin naimisiin, en voisi käyttää isoäitini hääpukua, sillä molemmat näppärät naiset jatkojalostivat kangaspulassa pukunsa juhlapuvuksi, kastepuvuksi, verhoiksi… Ehkä sinunkin mummisi hääpuvulle kävi samoin.


Kuva: Niko Pelkonen

Viime syksynä sanoin poikaystävälleni, että jos voisin tehdä ihan mitä tahansa, myisin vintagehääpukuja. Olin juuri juhlinut kolmen parhaan ystäväni häät ja nähnyt kaason pallilta puvun etsinnän dramaattiset ylä- ja alamäet. Jokainen ystävistäni etsi jotain erilaista, omaa persoonaansa kuvastavaa, ehkä vähän simppeliä, vintagea. Vintagepukuja oli ja on ihan tajuttoman vaikea löytää. Ja toisaalta, miksi hääpuku pitäisi ostaa, jos sen voi vuokrata?

Syntyi idea vanhojen, vintagehääpukujen vuokrauksesta. Nyt pienen hääpukuvuokraamoni henkareista löytyy isoäitien ja isoisoäitien morsiuspukuja, ei omaksi vaan lainaksi. Hääpuvun vuokraaminen on helppoa. Lisäksi se on edullinen tapa pukeutua Sinun näköiseesi pukuun säästäen aikaa ja arvokasta kaappitilaa.

Valikoima kasvaa uusilla helmillä


Kuva: Emma Lumme

Vuokraamon kaikki puvut ovat kierrätettyjä, osa kotimaisilta nostalgisilta merkeiltä, osa löytöjä ympäri maailmaa. Kaikilla puvuilla on oma tarinansa. Pukujen koot vaihtelevat välillä XXS-L. Tällä hetkellä lainaamon valikoimassa on noin 70 pukua ja useita asusteita. Uusia löytöjä etsitään kokoelmaan kaiken aikaa.

Jotain Lainattua ottaa Sinut vastaan ajanvarauksella. Ajanvaraus toimii facebook-sivujen kautta. Varaamasi tapaaminen on yksilöllinen elämys Sinulle ja seurueellesi: pukujen sovittelemista, asusteiden valitsemista, kiireetöntä nautiskelua.

Save the date and save the nature


Kuva: Emma Lumme

Jos ekologisuus on tärkeä teema häissänne, kierrätyspuku on yksi tehokkaista tavoista ennaltaehkäistä tekstiilijätteen syntymistä, sillä uusi hääpuku on aina tilaustuote. Sinä päätät, valmistetaanko se. Hääpuku on ehkä globaalein kertakäyttövaate ja yksittäinen puku sisältää normaaliin vaatteeseen verrattuna moninkertaisen määrän kangasmateriaalia. Suomessa syntyvä tekstiilijätteen määrä on sama kuin metalli- ja puujätteen. Erona on vain se, että tekstiilit ovat näihin verrattuna erittäin hankalia kierrättää.

Minun unelmani toteutui: saan etsiä ympäri maailmaa ihania vintagehäämekkoja ja tehdä itseni lisäksi vintagepuvuista innostuneen asiakkaani onnellisiksi, kun hän löytää unelmiensa puvun elämänsä tärkeimpään päivään.

- Emma Lumme, Jotain Lainattua - Vintagehääpukuvuokraamo

www.jotainlainattua.fi
instagram


Siltasaarenkatu 13
00530 Helsinki
hello(a)jotainlainattua.fi