Love me do Autumn Fair 5.10.2019 - Kaapelitehdas Helsinki

Amanda Lehtola

Valokuvaaja Amanda Lehtola rakastaa luonnonvaloa ja aitoja hetkiä, ja odottaa tulevaa hääkautta jo malttamattomana.
Amanda on järvenpääläinen valokuvaaja, joka on kuvannut häitä noin kuuden vuoden ajan eikä loppua näy.

”Ensimmäinen hääkuvauskeikkani oli tuttavapariskunnan häissä, joissa olin puolisoni kakkoskuvaajana. Päävastuu ei ollut minulla, mutta muistan silti, miten minua jännitti, kun kaarsimme autolla juhlapaikan pihalle. Mutta kun sitten sain kameran käteeni, kaikki jännitys katosi ja nautin kameran takana olemisesta suunnattomasti. Silloin tiesin, että tämä on minun juttuni.”Tuosta keikasta lähtien Amanda on ikuistanut lukuisia häitä ja toivoo voivansa tehdä vielä pitkän uran hääkuvaajana.
Persoonana Amanda on välitön, ja hän toivoo tunnelman siirtyvän kameran takaa myös kuvattaville.

”Tapaan pariskunnat aina etukäteen ennen hääpäivää. Tutustumme ja käymme läpi ajatuksia ja toiveita kuvauksen suhteen, suunnittelemme yhdessä potretteja ja intoilemme yhdessä tulevasta hääpäivästä. Minulle on tärkeää, että kemiat asiakkaan ja minun välillä kohtaavat, sillä parhaat kuvat syntyvät silloin kun olemme samalla aaltopituudella ja luotamme toinen toisiimme. Hääpari voi luottaa siihen, että minä hoidan työni ja toimitan heille heidän näköisensä kuvapaketin muistoksi tärkeästä päivästä.”Amandan taustat ovat vahvasti tarinankerronnassa – ennen valokuvausuraa ja myös sen ohella hän on toiminut sekä äidinkielenopettajana että käsikirjoittajana, ja valokuvaus onkin hänelle yksi tärkeä tarinankerronnan muoto.

”Olin nuorempana ja olen oikeastaan vieläkin luonteeltani herkkä tarkkailija, joka aistii ja havainnoi meininkejä sivusta. Nuorempana herkkyys ja ujous harmitti, mutta nykyään suhtaudun niihin suurena vahvuutena. Koen, että minulla on herkkyys nähdä asioita, jotka jäävät monilta muilta huomaamatta. Näitä pieniä asioita ja ohikiitäviä hetkiä pyrin taltioimaan kuviksi, jotka voivat toivottavasti palauttaa häämuistot pintaan vielä vuosikymmentenkin päästä.”Herkkä hetkien taltioija viihtyy kuitenkin myös ihmisten parissa, ja onkin jo innoissaan pian koittavista messuista.
”Messuhyörinä on ihan mahtavaa, ja on todella ihanaa nähdä ystäväporukat ja pariskunnat intoilemassa ja hakemassa inspiraatiota omiin häihinsä. Toivottavasti mahdollisimman monet poikkeavat osastollani 149, luvassa on herkullista suklaata, kauniita kuvia sekä hyvää seuraa.”

www.amandalehtola.com
Facebook
Instagram