Love me do Autumn Fair 5.10.2019 - Kaapelitehdas Helsinki

Messuista kaikki irti! Pieni opas häämessuiluun

Hetki ennen messujen aukeamista - Kuva: Marissa Tammisalo

Tulevan kevään häämessutarjonta on runsas ja häitä suunnittelevien (ja hääintoilijoiden) kannattaa tutustua siihen ajoissa. Mitä asioita messuhulinoista on siis hyvä tiedostaa etukäteen ja millä muilla tavoin messuihin kannattaa valmistautua, jotta niistä voi nauttia parhaalla mahdollisella tavalla?

Perehdy etukäteen tarjontaan

Selvitä messujen ajankohdat, paikkakunnat ja sisäänpääsymaksut. Mieti jo etukäteen mitä lähdet messuilta hakemaan: palveluntarjoajia, tuotteita, inspiraatiota, elämyksiä… Kurkkaa Häät-lehden messukalenteriin, sinne on listattu tulevan messukauden tapahtumat!

Tutustu eri messujen some-kanaviin (Facebook ja Instagram ovat suosituimmat) ja kotisivuihin: saat sitä kautta ajankohtaista tietoa ja käytännön infoa muun muassa paikalle saapumisesta, messuohjelmasta ja -tarjouksista. Monien messujen ohjelmat julkaistaan lähellä tapahtumaa, noin kuukausi etukäteen. Jos messuihin liittyen on olemassa Facebook-tapahtuma tai uutiskirje, niihin kannattaa liittyä, niin saa varmasti viimeisimmät tiedon kaikesta tarpeellisesta!

Kannattaako messuille tulla kauempaa?

Messuilla on tarjolla aina enemmän tai vähemmän lähialueen palveluntarjoajia. Pienemmillä messuilla varsinkin, suurin osa näytteilleasettajista on todennäköisesti oman alueen sisältä. Isommille messuille taas saapuu enemmän näytteilleasettajia myös muista kaupungeista, ja toki on paljon sellaisia tuotteita ja palveluita, jotka eivät ole paikkakuntasidonnaisia. Esimerkiksi Love me do:hon tulee aina yrityksiä monista suurista kaupungeista, ihan Jyväskylää ja Oulua myöten! Kannattaa siis ehdottomasti tutustua messujen näytteilleasettajalistaan etukäteen, niin saa kuvan siitä mistä kaikkialta on palveluita mukana.

Toinen syy tulla messuille, palveluntarjoajien etsinnän lisäksi, on tietenkin häätunnelmaan virittäytyminen, inspiraation ja ideoiden haku, sekä ostosten teko. Hyvillä messuilla on panostettu ohjelmaan, joka antaa paljon informaatiota ja elämyksiä kävijöille, ohjelmaan voi ehkäpä kävijäkin osallistua workshopin muodossa. Messuilla on myös aina erityisiä messutarjouksia, niin koruliikkeillä kuin kosmetiikassa tai vaikkapa pitopalveluilla. Häätapahtumasta voikin tehdä hienoja, edullisia löytöjä! Tulevassa tammikuun 2019 Love me do -häämessutapahtumassa on mukana esimerkiksi lukuisia workshoppeja, joihin kävijä pääsee osallistumaan, viimeisintä häämuotia catwalkilla useissa näytöksissä molempina tapahtumapäivinä, sekä p a l j o n upeita tarjouksia näytteilleasettajien ja palveluntarjoajien ständeillä.

Winter Fairille pääsee mukavasti myös kauempaa! Wedding Garage järjestää lauantaina 19.1.2019 luksus-roadtripin messuille kolmesta kaupungista, Jyväskylästä, Tampereelta (Hämeenlinna matkan varrella!) ja Turusta. Lue lisää Wedding Garagen facebookista.

Asuit sitten kaukana tai lähellä, kannatamme lämpimästi että luotte messuviikonlopusta laatuaikaa ♥ Tule tulevan puolisosi kanssa kaksin, varatkaa päivä rennolle hääsuunnittelulle ja ilta romanttiselle yhdessäololle, ravintolaillalliselle tai hotelliyöpymiselle. Tai ota matkaan vaikka koko hääseurue: viettäkää hauska häähömpötyspäivä koko porukalla tai tyttöjen kesken!

Messupäivä

Kannattaa katsoa tapahtuman kotisivuilta jo etukäteen myös itse messupäivää koskevat infot ja neuvot; mistä saa lippuja ja miten kannattaa saapua paikalle, onko parkkitilaa tai mitkä julkiset kulkevat. Messuille ovat yleensä aina lapsetkin tervetulleita, kannattaa kuitenkin miettiä voisiko tällä kertaa kuitenkin karata ilman lapsia ja nauttia häähumusta aikuisten kesken? Useimmilla messuilla on hankala kulkea vaunujen kanssa, koska käytävät saattavat olla ruuhkaiset. Pienen lapsen kanssa hyvä vaihtoehto kuljettamiseen on kantoreppu! Useimmilla messuilla vaunut voi kuitenkin jättää esimerkiksi narikkaan, ja toki hätätapauksessa niidenkin kanssa voi messualueella kulkea.

Tärkein neuvo messupäivään: VARAA AIKAA
Jotta saisit kaiken irti tapahtumasta, älä kiirehdi messuja läpi! Tutki rauhassa koko tarjonta. Ehkäpä olet miettinyt etukäteen mihin ohjelmiin, näytöksiin yms. haluat osallistua, mutta varaa rutkasti aikaa myös alueen kiertelyyn. Messuilla on niin paljon nähtävää, koettavaa, maistettavaa ja hypisteltävää, että tunti poikineen vierähtää helposti! Jos tulet kiireessä ja juokset messualueen läpi sen kummemmin sivuille katsomatta, saatat lopputuloksena mennä kotiin pettyneenä messujen tarjonnan vähyydestä. Esimerkiksi Love me do:ssa on yli 180 näytteilleasettajaa ja palveluntarjoajaa kaikilta mahdollisilta juhliin liittyviltä aloilta (and then some!). Sieltä löytyy takuuvarmasti jotain ihan jokaiselle. Huomioi myös, että messuilla voi usein sovittaa esimerkiksi hääpukuja. Siihenkin kannattaa varata aikaa, jos on pukua vailla - mukana on todella monia liikkeitä ja mallistoja joista valita!

Keep the ZEN
Riippuen mihin aikaan olet tulossa messuille, ja onko tapahtuma yksi- vai kaksipäiväinen, messuilla on joskus ruuhkaa. Tukkoisista käytävistä ja hitaasta etenemisestä huolimatta älä luovu siitä kutkuttavasta ilon ja onnen tunteesta, jota häiden ajattelun ja suunnittelun on tarkoitus herättää. Sinä ehdit kyllä kaikkialle, sinä löydät kaiken tarvitsemasi. Muista hengittää (neuvo, joka pätee hääsuunnittelun ja -päivän kaikkiin vaiheisiin).

Huolehdi nesteytyksestä
Hyvillä messuilla on aina tarjolla monenlaisten maistiaisten lisäksi ruokaa ja juomaa ostettavaksi. Pidä tauko, istu alas tai astu ulos ja nauti jotain herkullista. Taas jaksaa!

Tutustu KOKO alueeseen
Messut, tilasta riippuen, järjestetään harvoin yhdessä isossa salissa tai yhdessä kerroksessa. Etsi paikan päältä messukartta ja näytteilleasettajalistaus, tai esimerkiksi Love me do:n tapauksessa suuntaa nettiin ja katso ne sieltä. Voit myös kampata crew:n jäsenen tai kysy näytteilleasettajilta suuntimia ohjelmiin, näyttelyihin ja vessoihin.

Lähesty rohkeasti myös näytteilleasettajien osastoja: he ovat paikalla nimenomaan teitä varten. Vaikka he ovat toki mukana edustamassa ja myymässä omia tuotteitaan ja palveluitaan, he ihan oikeasti haluavat auttaa palveluita etsiviä. Aina saa kysyä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole. Mikäli yrityksen esillä olevasta tarjonnasta ei löydy sopivaa juttua teille, kysymällä voi yllättyä iloisesti! Näytteilleasettajat osaavat neuvoa ja mielellään jakavat tietoa. Kukaan ei pakkomyy teille mitään, mutta auttaa kysymyksissä varmasti ja vilpittömästi jos vain voi. Messuilla voi tehdä mahtavia ostoksia, mutta messuilla ei ole pakko ostaa mitään. Voit tulla mukaan myös tutkimaan, nauttimaan fiiliksestä ja etsimään ideoita.

Ota mukaan rakkaat ihmisesi, iloinen mieli, mukavat kengät ja käteistä rahaa ostoksia varten (kaikilla myyjillä ei välttämättä ole korttipäätettä) ja tule innostumaan ja pitämään hauskaa!Suomen suurin häämessutapahtuma Love me do Helsingin Kaapelitehtaalla
Winter Fair 19.-20.1.2019 la klo 10-17 & su 10-16
Liput tammikuun messuille (ovelta) 7€/hlö, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa. Ehjällä lauantain rannekeella pääsee sunnuntaina sisään narikan hinnalla! (2€/hlö)
Uutiskirjeen tilaajat pääsevät messuille sisään omaa pikalinjaa pitkin!
Lämpimästi
tervetuloa!

Ohh the fun we’re gonna have!

Follow us:
Love me do Uutiskirje
Love me do Winter Fair
LMD Facebook
LMD Instagram
 

Kuvat: Marissa Tammisalo